Program / Evenemang

Tellusfestivalen

Vi gästar nystartade Tellusfestivalen. Louise Halvardsson läser 13.10 och Lina Ekdahl 15.45. Fullständigt program för hela dagen finns här.

Tid och plats

6 september
Rymdtorget, Bergsjön
13.10 och 15.45

Biljetter och info

Inträde

Fri entré

Förköp

www.ticketmaster.se

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst, Göteborgs stad och Kulturhuset Bergsjön

Kontaktperson

Thomas Skuja
Forum för poesi och prosa
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031-751 25 50

Foto: Lina IkseFoto: Lina Ikse

Lina Ekdahl

Lina Ekdahl är poet och dramatiker, bosatt i Göteborg. Sedan 1984 har hon läst sina dikter inför publik, i och utanför Sverige. Hon debuterade i bokform 1994 med diktsamlingen fram på dagen. Lina Ekdahl har alltid fått mycket uppmärksamhet för sina böcker, och uppskattning för sina läsningar, men 2012 nådde hon en större publik med den blåvita diktsamlingen Diktsamling. Hon har skrivit dramatik för både barn och vuxna – och arbetat med och skrivit för radio, bl.a. för Tankar för dagen, Kulturradion och Obs. 2017 vann hon Sveriges radios novellpris med novellen Rent bord. I september utkommer hon med en ny diktsamling, Fyrahundrafyrtio år, en trampande, drastisk, uppreprande, ömsint vandring i denna era av tid.

Foto: Sanna Hellberg

Louise Halvardsson

Louise Halvardsson växte upp i Nässjö, men har vistats en längre period utomlands i Brighton. Numera bor hon i Göteborg och har i tio års tid varit verksam som författare, föreläsare och estradpoet. Hennes roman Punkindustriell hårdrockare med attityd fick Författarförbundets pris för bästa ungdomsdebut. Hon har vunnit Poetry Slam-tävlingar i England och tävlat i SM. Hon uppträder även med scenkonstgruppen SmutsKultur, samarbetar med musiker, och har fått flera texter publicerade i tidskrifter och på internet.