Arv och miljö del I

Felicia Stenroth och Donia Saleh i direktsänt samtal med Jenny Högström

Tid och plats

17 februari

Facebook och YouTube

19:00

Biljetter och info

Inträde

Gratis livestream på vår Facebook-sida och YouTube-kanal

Förköp

Förtäring

-

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
Thomas Skuja
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Foto: Magnus Liam Karlsson

Felicia Stenroth

Felicia Stenroth är född 1990 och bosatt i Stockholm. Hon har givit ut romanerna Bilder som inte angår mig (2012) och Indianlekar (2015), samt diktsamlingen En människa tvättar sig ren i en sjö (2017). Hösten 2020 utkom romanen Handens rörelser, som handlar om arbete, fattigdom, vardag, ensamhet och kärlek. Den handlar också om det förflutnas ständiga närvaro i nuet. Ida, romanens huvudperson, arbetar på ett callcenter på tolfte våningen i ett hus i utkanten av staden. Hon är kär i Edita. Bakom sig har hon en ekonomiskt utsatt tillvaro med en känslomässigt oförutsägbar förälder. En klassresa går inte i en rak linje. Den är en ständig rörelse mellan olika tider och situationer. Boken utnämndes till en av höstens viktigaste romaner av Dagens Nyheter.

Foto: Märta Thisner

Donia Saleh

Donia Saleh är född 1996 i Uppsala och bosatt i Göteborg. Hon har gått Litterär gestältning vid Akademin Valand. Hösten 2020 romandebuterade hon med Ya Leila, som rosades av kritikerna. I romanen är de två nära vännerna Leila och Amila i slutet av gymnasietiden. De är som ett huvud med två kroppar, i djup symbios. Men hur skakas symbiosen när Leila faller för medelklasstjejernas, Glitterfittornas, symbolpolitiska frestelser och drömmar om vita väggar och tunna gardiner? Hur går det att hantera begäret att bli skrubbad fri från sig själv? Ya Leila handlar om hur politisk kamp kan fungera som varor – och om kärleken mellan två vänner. “Jag njuter”, skrev Daniel Sjölin i sin recension i Expressen. “Det är skrivet med tajming, humor, precision såväl som frivolitet, intuitiv lyhördhet, avklarnat betraktande och solid medkänsla. Ett annat ord är talang.”

Jenny Högström

Jenny Högström är en kulturskribent, översättare och författare, bosatt i Göteborg. Hon är skriver kritik för bland annat Aftonbladet Kultur, HD/Sydsvenskan och G-P. Högström debuterade 2015 med fanfiction-boken Achtung Blitzkrieg (illustrerad av Lars Krantz). Hennes senaste verk är diktsamlingen En liten bok om kött och chark, som handlar om graviditet, ideologi och inbillning, och om en tillblivelse som också inrymmer död.