Hemma

Tema Hemma med Kristina Sandberg, Jerker Sagfors, Josefine Klougart och Mattias Andersson 

Tid och plats

6 maj

Backa Teater

19.00 (insläpp förköp kl. 18.00, övriga 18.30)

Biljetter och info

Inträde

80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel

Förköp

Biljettforum.se, 0771-130 150

Förtäring

Mat och dryck. Fullständiga rättigheter.

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031–751 25 50

Kristina Sandberg

Kristina Sandberg (f. 1971) är uppvuxen i Sundsvall och debuterade 1997. Trilogin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik (Att föda ett barn, 2010; Sörja för de sina, 2012 och Liv till varje pris, 2014) fick ett enormt genomslag hos både kritiker och läsare. Hon vann Augustpriset 2014 och samma år belönades hon med en rad stipendier och priser. Våren 2021 utkom den självbiografiska boken En ensam plats. Den blickar tillbaka på uppväxten i 1970-talets Sundsvall. På trådarna bakåt i släkten och allt som går förlorat när hon tillsammans med sin syster måste sälja det som också varit faderns föräldrahem. Men framför allt handlar det om hur cancersjukdomen placerar henne på en mycket ensam plats. 

Josefine Klougart

Josefine Klougart är dansk författare och poet, född 1985 i Mols på Jylland, men numera bosatt i Köpenhamn. Hon är en av de mest uppmärksammade unga författarna i Danmark. Redan debutboken, Stigningar og fald, nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2011. Hennes senaste roman på svenska, En av oss sover, nominerades till samma pris, hyllades av kritikerna och har nått många läsare. Klougart har läst konstvetenskap och litteraturvetenskap vid Århus universitet och gick Forfatterskolen 2008–2010.

 

Jerker Sagfors

Jerker Sagfors är rektor, poet och en av de konstnärliga ledarna bakom Trollhättans poesifestival. Han debuterade 2007 med diktsamlingen Grön, grön. 2015 utkom han med den vida uppmärksammade diktsamlingen De döda kommer från Karelen, som fick kritikern Ragnar Strömberg att skriva “I sin kuslighet och språkliga precision är De döda kommer från Karelen en drabbande läsupplevelse.” Nu är han aktuell med diktsamlingen Att lämna sitt hus, en sorgesång över en samtid som har för mycket, men ändå inte kan avstå från att begära mer. 

Mattias Andersson

Mattias Andersson, född 1969 i Göteborg, är en svensk dramatiker, regissör, skådespelare och sedan 2006 konstnärlig ledare på Backa Teater i Göteborg. Andersson är utbildade skådespelare på Teater- och Operahögskolan i Göteborg, Han arbetade 1993-96 som skådespelare på Backa Teater och medverkade i bl a Peer Gynt, Gisslan, Spöket, Faust och Mahabarata. Sedan 1993 verksam som dramatiker och regissör med pjäser spelade på scener över hela Sverige samt även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Ryssland, Grekland, Serbien och Rumänien. Han är publicerad i ett flertal samlingsvolymer för modern dramatik.