Ingå

Tema Ingå med Erik Niva, Negar Naseh, Staffan Malmberg och Karin Brygger på Musikens hus i Göteborg.

Under kvällen kommer vi även att presentera och fira vinnarna i årets omgång av vår skrivtävling för gymnasieelever Jag skriver i dina ord.

Tid och plats

11 maj

Konsertsalen, Musikens hus, Göteborg

19:00, insläpp från 18:00

Biljetter och info

Förköp

www.ticnet.se

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Erik Niva

Erik Niva är författare, tv-kommentator och Sveriges kanske främsta sportjournalist. I sina många reportage undersöker han fotbollen med sociologisk blick, blandar den med ekonomi och politik och kryddar med ömsinta personporträtt av både kända och mindre kända personer som utgör fotbollsvärlden. Han är författare till tre böcker, Den nya världsfotbollen (2008), Liven längs linjen (2010) och Utväg: Fotboll (2014). I april ges en fjärde bok ut som handlar om fotbollen i det nya Sverige och om fotbollssporten som Sveriges kanske mest inkluderande och bäst fungerande integrationsinstitution.

Negar Naseh

Negar Naseh debuterade 2014 med romanen Under all denna vinter, som hyllades av kritikerna och nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Boken skildrar en komplicerad mor-dotter-relation, och bryter mot formförväntningarna genom att ha en arbetsbok från huvudpersonens skrivprocess som bihang. I vår är Negar Naseh aktuell med sin andra roman, De fördrivna, ett psykologiskt drama där ett välmående svenskt par obevekligen dras ut ur sin isolering och in i det samtida Europas humanitära och politiska kris.

Staffan Malmberg

Staffan Malmberg, född 1963, jobbar som psykolog i Falun. Han har gått Litterär gestaltning vid Göteborgs universitet och debuterade med romanen Aj, människa 2007, vilken några år senare följdes av Världens ensammaste plats (2011). 2015 tilldelades han Tidningen Vi:s litteraturpris för romanen Gardet. Den handlar om några människor som, frustrerade över tingens ordning, tar lagen i egna händer. I juryns motivering gick att läsa: ”Med underskruvad precision och psykologisk skärpa beskriver Staffan Malmberg vad som händer när en grupp medborgare tar sitt rättspatos ett steg för långt och orsakar en samhällskollaps som ligger kusligt nära vår egen tid.”

Karin Brygger

Karin Brygger är poet och debuterade 2006 med diktsamlingen What is love, då under namnet Karin Wiklund. Hon har också publicerats i poesiantologin Blå blixt och skriver på en avhandling om Sonja Åkesson i litteraturvetenskap. 2015 publicerades hennes andra diktsamling, Vi kom från överallt, en mångstämmig diktberättelse om utsatthet, kärlek och sorg. Om hoppet att kvantfysik och litteratur ska rädda en undan ensamhet och fattigdom. De ensamma mödrarna i boken låter sig lyftas av barnen, den lysande kärleken som tar dem genom varje svårighet.