Säsongsfinal

Säsongsfinal med Jonas Hassen Khemiri och Hanna Rajs Lundström. Dessutom delar vi ut pris till vinnarna i vår rikstäckande skrivtävling för gymnasieelever Jag skriver i dina ord.

Tid och plats

8 maj

Konsertsalen, Musikens hus, Göteborg

19:00

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Foto: Pierre Björk

Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri, född 1978 i Stockholm, är en av våra mest hyllade och lästa författare och dramatiker. Romanerna Ett öga rött, Montecore – en unik tiger och Jag ringer mina bröder har översatts till ett femtontal språk och hans pjäser har spelats av över femtio internationella teaterkompanier. För sina böcker har Khemiri tilldelats bland annat Borås Tidnings Debutantpris, Sveriges Radios Romanpris, Tidningen Vi:s litteraturpris, Aniarapriset samt PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa. 2015 belönades han också med Augustpriset för romanen Allt jag inte minns. Hösten 2018 utkom han med romanen Pappaklausulen. I den återvänder en pappa till Sverige och försöker återfinna platsen i sin gamla familj, där barnen har blivit vuxna och lever egna, problemfyllda liv.  ”Smart och enkel, och med en storhet gömd i detaljerna, i människomönstren som blottas, är ’Pappaklausulen’ Khemiris bästa roman – och dessutom en av litteraturårets klaraste höjdpunkter”, skriver Expressen.

Foto: Isis Mühleisen

Hanna Rajs Lundström

Hanna Rajs Lundström, född 1991, bor i Stockholm, jobbar i kök och utbildar sig till snickare. Hon har gått skrivarlinjen på Biskops Arnö och studerat på Konstfack. Hon är en av grundarna till nättidskriften fikssionsamt pdf­-förlaget Ett av Sveriges största förlag. 2018 debuterade hon med diktsamlingen Armarna. Boken präglas av en judisk familjeberättelse, men också av en personlig kamp mot missbruk och rädslor. Med en okonstlad och känsloladdad talspråklig poesi formuleras en svit dikter om släkten och den egna bakgrunden med vardagen som utgångspunkt.