Program / Evenemang Karin Smirnoff Karin Smirnoff

INSTÄLLT: Skikt

Tema Skikt med Karin Smirnoff, Eva Runefelt, Lydia Sandgren och Kjartan Fløgstad

 

Med anledning av coronavirusets utbredning i samhället är vi tyvärr tvingade att ställa in kommande Forum för poesi och prosa-evenemang onsdag 1 april.

Även författarnas övriga framträdanden under veckan i Halland och Västra Götalandsregionen ställs in.

Vi hoppas kunna boka om till ett nytt datum i höst.

Har du köpt biljett, går det att få pengarna tillbaka genom ditt inköpsställe eller Pusterviks biljetter.

Ta hand om er själva och varandra!

Tid och plats

1 april
Göteborgs Litteraturhus
19:00, insläpp från 18.00

Biljetter och info

Inträde

90 kr, 60 kr för studenter, medlemmar i FCV och deltagare i läsecirkel

Förköp

www.ticketmaster.se

Tillgänglighet

Lokalen är tillgänglig för personer som använder rullstol eller permobil

Förtäring

Kaffe

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
Thomas Skuja
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Karin SmirnoffKarin Smirnoff

Karin Smirnoff

Karin Smirnoff är bosatt i Piteå och jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte sig till Lunds universitets författarskola med det som skulle bli hennes debut: romanen Jag for ner till bror. Den fick ett jublande mottagande och nominerades till Augustpriset 2018. Bok två, Vi for upp med mor, utkom våren 2019 och rosades även den av kritikerna och fick många läsare. Smirnoff har därmed etablerat sig som en berättare av rang, hyllad för sin särpräglade stil och djupt uppskattad för sin känsla för det mänskliga. Under våren 2020 utkommer romanen Sen for jag hem, en dramatisk bok som fullbordar trilogin.

Eva Runefelt Foto: Caroline AnderssonEva Runefelt Foto: Caroline Andersson

Eva Runefelt

Eva Runefelt är född i Stockholm och ansedd som en av våra främsta lyriker. Hon är författare på heltid sedan 1980. Hon debuterade med romanen i Svackan (1975) och har sedan dess gett ut ett tiotal titlar. Hon har belönats med många priser och utmärkelser, däribland Gerard Bonniers lyrikpris och Ekelöfpriset. Diktsamlingen Minnesburen (2013) hyllades av kritikerna och nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. I vår är hon aktuell med diktsamlingen Ur världen, som kretsar kring det vardagligt levande – skiljt från de döda på ett sorgset men inte uppgivet sätt. Dikterna skriver fram en igenkännbar men samtidigt ny tillvaro där gränserna upplöses och syltburken i källaren är lika full av liv som sädesärlan med vippande stjärt. 

Lydia Sandgren Foto: Emelie AsplundLydia Sandgren Foto: Emelie Asplund

Lydia Sandgren

Lydia Sandgren, född 1987, är psykolog och bosatt i Göteborg. Hon debuterar i vår med romanen Samlade verk, som utspelar sig i Göteborg. I staden förbereds en stor retrospektiv utställning över konstnärens Beckers verk – och vart huvudpersonen Rakel än vänder sig i staden möter hon sin försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen, som är tapetserad överallt. Samtidigt drabbas hennes far, förläggaren Martin Berg, av en svår livskris. Samlade verk är en roman om djup kärlek, vänskap, konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning – samt en storslagen Göteborgsskildring med klassresan och moderniteten som fond. 

Kjartan Fløgstad Foto: Julie PikeKjartan Fløgstad Foto: Julie Pike

Kjartan Fløgstad

Kjartan Fløgstad befäste efter sitt genombrott med Dalen Portland (1977) med en följd uppmärksammade romaner – Eld och lågor, U3, Sjunde klimatet – sin ställning som en av Nordens främsta författare, av många betraktade som den mest betydande. Fløgstad studerade först arkitektur, sedan litteratur. Han arbetade också inom industrin. En tid var han sjöman och reste vida i världen, bland annat till Latinamerika, vilket blev avgörande för hans författarskap. Utöver att skriva romaner, essäer, reseskildringar och mycket annat har han varit en aktiv samhällsdebattör. 2019 utkom han i Norge med den hyllade romanen Due og drone. “Må bli høstens litterære høydepunkt”, skrev en kritiker. “Fløgstad tar pusten fra deg,” skrev en annan.