Stigar

Tema Stigar med Linda Olsson, Ola Nilsson, Gabriella Håkansson och Pernilla Berglund

Tid och plats

4 mars

Konsertsalen, Musikens hus

19.00 (insläpp förköp kl. 18.00, övriga 18.30)

Biljetter och info

Inträde

80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel

Förköp

Pusterviks biljetter 031-13 06 80, www.ticnet.se

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031 – 751 25 50

Linda Olsson

Linda Olsson, född 1948 i Stockholm, är jurist och författare. Hon slog igenom med debutromanen Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006), som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med relationsromanerna Sonat till Miriam och Det goda inom dig. 2014 kom fjärde romanen I skymningen sjunger koltrasten, en berättelse om ensamhet, vänskap, litteraturens kraft och de hisnande möjligheter som ryms i varje människas liv. Linda Olsson bor sedan många år i Auckland, Nya Zeeland.

 

 

 

Gabriella Håkansson

Gabriella Håkansson, född 1968, är författare, litteraturkritiker och skribent. Hon blev mycket uppmärksammad för sin debutroman Operation B (1997). Den etablerade hennes säregna berättande och följdes upp av de prisnominerade Fallet Sandemann och Hjärnmänniskan. 2013 utkom Aldermanns arvinge, som är den första delen i en episk, historisk romantrilogi som utspelar sig i London under tidigt 1800-tal. Håkanssons romaner är kända för sina egensinniga psykologiska porträtt, avancerade intriger, gotiskt svarta humor och klaustrofobiska dissektion av det inre mänskliga landskapet. De har översatts till tyska, holländska, tjeckiska, danska och norska

Ola Nilsson

Ola Nilsson är född 1972 i Kiruna. Han debuterade 2005 med novellsamlingen Prosa Åren 1995 – 2005 som året därpå följdes upp med romanen Nattbete. 2010 utkom romanen Hundarna, för vilken han belönades med Norrlands litteraturpris. Romanen bildar tillsammans med Änglarna och Kärleken gömmer minnet, en trilogi om folket och livet i Jämtland. Nu är han aktuell med nya romanen Isidor och Paula, en berättelse om två kusiner, förenade som barn av gemensamma upplevelser av misshandel och söndring i familjen, och som vuxna skilda åt av tid och missbruk. Isidor och Paula är en variant på myten om Orfeus och Eurydike, som den diktats av Rainer Maria Rilke.

Pernilla Berglund

Pernilla Berglund, född 1982 i Umeå, är svensk författare och poet. Hon debuterade 2013 med diktsamlingen Tilltar, en bok som fick mycket gott mottagande och bland annat nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Berglund är utbildad vid Litterär gestaltning i Göteborg och har under flera år varit verksam i redaktionen för tidskriften Provins. Våren 2015 utkommer hennes andra diktsamling Fälla. I Pernilla Berglunds poesi konstituerar och upphäver språket och platsen varandra oavbrutet. Ingen betydelse är självklar. Dikterna öppnar upp och gör rum för fler tolkningar, fler sanningar.