Stigar

Tema Stigar med Linda Olsson och Ola Nilsson

Tid och plats

6 mars

Kinna bibliotek

15:00

Biljetter och info

Inträde

60 kr

Förtäring

Mat, smörgåsar, kaffe, te

Arrangör

Bibliotek Mark, Café Skrädderiet, Marks skrivarsällskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Marks Konstgrafiska Verkstad, Marks konstgille, Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Gunvor Alexandersson
Enhetschef Bibliotek och allmänkultur
Huvubiblioteket, Boråsvägen 40, Kinna
0320-217097
gunvor.alexandersson@mark.se

Linda Olsson

Linda Olsson, född 1948 i Stockholm, är jurist och författare. Hon slog igenom med debutromanen Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006), som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med relationsromanerna Sonat till Miriam och Det goda inom dig. 2014 kom fjärde romanen I skymningen sjunger koltrasten, en berättelse om ensamhet, vänskap, litteraturens kraft och de hisnande möjligheter som ryms i varje människas liv. Linda Olsson bor sedan många år i Auckland, Nya Zeeland.

 

 

 

Ola Nilsson

Ola Nilsson är född 1972 i Kiruna. Han debuterade 2005 med novellsamlingen Prosa Åren 1995 – 2005 som året därpå följdes upp med romanen Nattbete. 2010 utkom romanen Hundarna, för vilken han belönades med Norrlands litteraturpris. Romanen bildar tillsammans med Änglarna och Kärleken gömmer minnet, en trilogi om folket och livet i Jämtland. Nu är han aktuell med nya romanen Isidor och Paula, en berättelse om två kusiner, förenade som barn av gemensamma upplevelser av misshandel och söndring i familjen, och som vuxna skilda åt av tid och missbruk. Isidor och Paula är en variant på myten om Orfeus och Eurydike, som den diktats av Rainer Maria Rilke.