Program / Evenemang

Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Utom synhåll med Åsa Moberg, Malte Persson, Camilla Ceder och Mara Lee

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat, dryck, fika, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Åsa Moberg är författare, journalist och översättare. Hon blev känd som Sveriges främsta Simone de Beauvoir-kännare då hon tillsammans med Adam Inczédy-Gombos och Eva Gothling gav ut den första svenska oavkortade översättningen av Det andra könet. 2011 gavs nyckelromanen Kärleken i Julia Anderssons liv ut, i vilken Moberg beskriver sitt förhållande med Harry Schein. I september är Moberg aktuell med en ny bok, Vänninorna och jag.

Malte Persson är bosatt i Stockholm och är verksam som författare, litteraturkritiker och översättare. Han debuterade 2002 med prosaboken Livet på den här planeten, som nominerades till Borås debutantpris. Efter det följde två diktsamlingar, Apolloprojektet (2004) och Dikter (2007). 2008 nominerades han till Augustpriset för sin andra roman Edelcrantz förbindelser. I år är han aktuell med diktsamlingen Underjorden, sonetter från Stockholms tunnelbana.

Camilla Ceder är författare bosatt i Majorna i Göteborg. Hon är utbildad inom psykoterapi och socialt arbete men livnär sig numera som författare. Hon debuterade 2009 med spänningsromanen Fruset ögonblick som följdes året efter av Babylon. Översättningsrättigheterna till den första romanen är sålda till åtta språkområden.

Mara Lee är poet, författare bosatt i Stockholm. Hon är även verksam som forskare vid konstnärliga fakulteten vid Göteborg universitet. Lee debuterade som poet 2000 med diktsamlingen Kom, som följdes av ytterligare en samling innan hon romandebuterade med den internationellt uppmärksammade boken Ladies. 2011 gavs romanen Salome ut, en bok som implementerar den bibliska myten om Salome i en högstadieskola på 80-talet.

Kontaktpersoner:

Pål Börjesson
Thomas Skuja
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

7 september
19:00

Biljetter och info

Kontaktperson