Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Det förflutnas röster med Sara Stridsberg, Anneli Jordahl, Ingela Strandberg och Mattias Hagberg

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070, www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet och Göteborg.

Om författarna:

Sara Stridsberg är en av våra stora författare och dramatiker vars produktion redan gjort betydande avtryck i den samtida svenska romankonsten. Hennes debut Happy Sally (2004) tilldelades Borås debutantpris. Den följdes av Drömfakulteten (2006) som rönte stora framgångar och belönades med både Nordiska Rådets Litteraturpris och Aftonbladets Litteraturpris. Darling River från 2010 är Stridsbergs senaste roman, en vemodig, solkig men samtidigt storslaget vacker vidarediktning av Nabokovs Lolita.

Anneli Jordahl är författare, litteraturkritiker och debattör. Hon har skrivit flera uppmärksammade fackböcker, bland annat Klass – är du fin nog? (2003) och Att besegra fru J (2006). 2009 debuterade hon som romanförfattare med Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet) som gestaltar en period i Ellen Keys liv. Förra året kom romanen Augustenbad en sommar, en berättelse förlagd till kurortsmiljö kring sekelskiftet 1900. Bad, motion och sommaridyllen blandas med en tid präglad av syfilis, översitteri och borgerlig förljugenhet.

Ingela Strandberg är poet, författare och musiker. Hon föddes i Grimeton där hon åter är bosatt. Efter sin journalistexamen jobbade hon under några år som journalist i Varberg, men ägnar sig nu på heltid åt sitt författarskap. Sedan debuten 1973 har hon givit ut en mängd böcker i olika genrer. På senare år har hon koncentrerat sig på poesin. Senast publicerades samlingen En för att stanna, en för att gå (2011), dikter som kretsar kring minnen och dragningen mellan att vilja dröja kvar och att röra sig framåt.

Mattias Hagberg (född 1975) är frilansjournalist, författare och debattör. Han debuterade 2006 med boken Släpp fångarna loss. 2008 kom reportageboken Skräp. Hagberg gjorde skönlitterär debut med idéromanen Herredjuret (2010), som fick entusiastiska recensioner där den bl.a. jämfördes med Sven Lindqvists tankeböcker. Bokens berättare letar i dagböcker och dokument efter sanningen om David Sjölander, den närmast besatte konservator och äventyrare som fällde elefanten som än idag kan ses på Naturhistoriska muséet i Göteborg. Utöver att vara en historia om en människas hårda strävan att nå sina mål, ställer boken svåra frågor om människans relation till djur och natur.

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

28 mars

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson