Program / Evenemang

Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Sanna mina ord med Daniel Sjölin, Nina Lekander, Göran Moldén och Fredrik Ahlfors.

Obs! Tidigare annonserade författare, Rosa Liksom och Birgitta Lillpers, har tyvärr drabbats av förhinder.

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18.15, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070, www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet och Göteborg.

Om författarna:

Daniel Sjölin är författare och en av litteratursveriges mest kända personligheter. I de tre romaner han givit ut löper språkets påverkan på människans uppfattning som en röd tråd. För sin första bok, Oron bror (2002), tilldelades han Borås Tidnings debutantpris. Personliga pronomen (2005) berättar om en medelklassfamilj och språkets fjärmande inverkan på människor. 2007 kom han ut med Världens sista roman, en förtvivlad uppgörelse med författarrollen och språkets oförmåga att hjälpa människan att nå utanför henne själv. Sjölin har varit redaktör för Lyrikvännen, kritiker i bla SVD och var under sju års tid programledare för litteraturprogrammet Babel i SVT.

Nina Lekander är författare, översättare, kritiker och journalist. Hon romandebuterade 1988 med Mun mot mun en skönlitterär diskussion om kärlek och väntan på prinsen mitt i moderna kvinnors liv. Den följdes av Lilla livet (1993) som berättar om barnlöshet, tvåsamhet och överlevnad och tillsammans med Helena von Zweigbergk har Lekander skrivit två barnböcker. 2004 kom boken Mest om min mamma, en dokumentärroman hon skrev något år efter att hennes mamma gått bort i cancer. 2012 är hon aktuell med essäromanen Hästar, män och andra djur som kretsar kring ämnena hästar, män och kvinnolivet efter 50 årsåldern.

Göran Moldén, född 1954, debuterade som romanförfattare med Fågelskådaren (2006). Innan dess har han skrivit radiodramatik, lyrik, sångtexter och tidskriftsartiklar. Han har även varit mycket engagerad i miljöfrågor, fackligt arbete och politik. 2012 utkom hans andra roman, Lögnarens ögon, som fick ett mycket gott mottagande hos såväl kritiker som läsare. Boken handlar om Inger, en framgångsrik egenföratagare i övre medelåldern vars liv faller sönder då hennes make plötsligt dör. I hans ateljé finner målningar som tyder på att han hade sidor han aldrig visade för henne.

Fredrik Ahlfors är född och uppvuxen i Växjö. Han har förflutet som medarbetare på bokförlaget Bakhåll i Lund och drev under 90-talet det lilla lundaförlaget Coyote. Han bor och arbetar numera som röntgenläkare i Göteborg. Ahlfors debuterade på Trombone i januari 2006 med romanen Uthamn. I november samma år utkom berättelsesamlingen Arne Ljunghed och de små röda jävlarna. 2011 gavs romanen Daniil Charms och jag, ut. I den söker författaren efter spår av den ryske postfuturisten Charms i St Petersburg och långsamt flyter fiktion och verklighet samman.
Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

5 december
19:00

Biljetter och info

Kontaktperson