Program / Evenemang

Välkommen till Forum för poesi och prosa i Kinna

Tema (O)verkligt med Cilla Naumann och Lina Hagelbäck

Plats: Kinnaborgsalen, Kommunhuset Kinna
Tid: 19.00
Inträde: 60 kr
Förtäring: Café Skrädderiet erbjuder ”mingelmat” (60 kr) i och utanför Kinnaborgssalen.
Övrigt: Från klockan 18.00 har Marks Konstgille öppet för utställningen av Anders Udd. Efter uppläsningen är det bl.a. utlottning av ett grafiskt blad från Marks Konstgrafiska.
Arrangörer: Bibliotek Mark, Café Skrädderiet, Marks skrivarsällskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Marks Konstgrafiska Verkstad, Marks konstgille, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Cilla Naumann är författare och journalist. Hon debuterade med romanen Vattenhjärta (1995), som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut. Med romanen Dom (2000), en berättelse om en välbeställd familj var son häktas för mord, nådde hon ett stort genombrott och boken översattes till flera språk. Senast kom Springa med åror (2012) som Augustprisnominerades. I den får läsaren följa två kvinnor som under somrarna som unga skapade sin egen värld och verklighet, men som i vuxen ålder upplever en laddad klasskonflikt.

Lina Hagelbäck är författare och litteraturkritiker, bland annat verksam i tidskriften Karavan. Hon har studerat spanska, litteraturvetenskap och journalistik och är tidigare publicerad i bland annat antologin Blå Blixt: Hallon och bensin (2012), 00-tal och Ord&Bild. 2013 debuterade hon med den prosalyriska boken Violencia. Det är en berättelse om den blyga, rädda Stina och den mer explosiva Violencia, om deras starka vänskap, om grymhet och kärleken till poesi. En magisk stämning frammanas av det egensinniga språket, bland annat med fantasifyllda sammanslagningar av ord.

Kontaktperson:

Gunvor Alexandersson
Enhetschef Bibliotek och allmänkultur
Kultur- och fritidsförvaltningen gunvor.alexandersson@mark.se
Marks kommun
0320-217097

Tid och plats

3 oktober
19:00

Biljetter och info

Kontaktperson