Välkommen till Forum för poesi och prosa i Vänersborg

Tema Staden med Marcus Birro och Trude Marstein

Plats: Folkets hus café

Tid: 19.00
Inträde: 60 kr
Förtäring: Mat och dryck
Telefon: 0521 – 57 57 57
Arrangörer: Studieförbundet Vuxenskolan Vänersborg-Trollhättan, Poesi och påtår, Folkets hus, Vänersborgs stadsbibliotek, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Marcus Birro är poet, författare, bloggare och krönikör i Sveriges Radio P3. Han debuterade 1992 tillsammans med sin bror Peter med diksamlingen Det oehörda/I den andra världen. Efter det har han gett ut flera uppmärksammade böcker, både poesi och romaner. Senaste boken, Svarta vykort, kom 2007 och behandlar sorgen efter förlusten av två för tidigt födda barn. Han är född i Göteborg 1972 men bor numera i Norrköping och är erkänd för sina uppträdanden på scener runt om i Sverige.

Trude Marstein är en av Norges nu mest spännande unga författare. Hon debuterade 1998 med romanen Sterk sult, plutselig kvalme. 2007 fick Marstein det prestigefyllda P O Enquist priset. 2009 gavs romanen Göra gott ut på svenska, för vilken hon vann det norska kritikerpriset. I den får vi följa 118 av invånarna i en liten norsk stad under en het sommarhelg. De ständiga perspektivskiftena skapar en myllrande berättelse och är ett hisnande nedslag i livet under en nästintill vanlig dag.

Kontaktperson:

Marie-Louise Olers,
0521 – 72 14 17
marie-louise.olers@vanersborg.se

Tid och plats

7 maj

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson