Världsbokdagen 2011

Världsbokdagen 2011 med Magnus Dahlström, Unni Drougge, Lina Ekdahl, Kajsa Grytt, Khashayar Naderehvandi, David Vikgren, Hanna Wikman
Musik: Twice a Man
Affisch: Anna Persson
Presentatör: Ulf Karl Olov Nilsson

Plats: Hörsalen, Stadsbiblioteket

Fri entré

Om författarna:

Magnus Dahlström, en av 80- och 90-talens mest omtalade författare och dramatiker, med titlar som Papperskorg, Fyr och Järnbörd. Nya romanen Spådom är hans första prosabok sedan 1996.

Unni Drougge har sedan genombrottet med skilsmässodramat Andra sidan Alex (1996) varit en skarp debattör, vars engagemang väckt känslor. Det gäller inte minst hennes senaste roman, Bluffen, i vilken någon försöker döda Sveriges mest bästsäljande författare.

Lina Ekdahl är en av sin generations mest lästa och uppskattade poeter. Hon har fått detta års uppdrag att välja ut och läsa upp en text av en förföljd författare.

Kajsa Grytt är låtskrivare och sångerska (en gång i tiden frontfigur i legendariska gruppen Tant Strul). Hon spelar för närvarande in en ny skiva. Och ger i april ut sin första bok, Boken om mig själv.

Khashayar Naderehvandi är född 1981 i Iran. Han har studerat filosofi, neuropsykologi och gått Litterär gestaltning. Han debuterar i vår med diktsamlingen Om månen alls syntes.

David Vikgren, uppvuxen i Övertorneå, idag bosatt i Göteborg, har sedan debuten 2002 kommit att etablera sig som en av de mest egensinniga poeterna av sin generation. Ger i år ut sin femte diktsamling, Folkmun.

Hanna Wikman debuterade förra året med Lift, något så otidsenligt som en liftarroman, full av asfalt och vägdamm, munspel och magi.

Varje år arrangerar Författarcentrum Väst i samarbete med Göteborgs Stadsbibliotek en uppläsningskväll för att fira Världsbokdagen. Uppläsningarna sker i hörsalen och inträdet är fritt. Arrangeras tillsammans med Göteborgs Stadsbibliotek och med stöd av Svenska Akademien.

Kontaktperson:

Kennet Klemets, tel: 031 – 41 63 21
E-post: formedlingvast@forfattarcentrum.se

Tid och plats

13 april

18:00

Biljetter och info

Kontaktperson