Verkan

Tema Verkan med Hans Gunnarsson, Therese Bohman, Johannes Heldén och Namdar Nasser.

Tid och plats

7 september

Konsertsalen, Musikens hus, Göteborg

19:00, insläpp från 18:00

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Hans Gunnarsson

Hans Gunnarsson är en av Sveriges mest framstående prosaister och manusförfattare. Han debuterade 1996 med novellsamlingen Bakom glas som belönades med Katapultpriset för bästa debut. Därefter har han utkommit med ytterligare sex böcker, varav sju romaner. Han har även skrivit manus till filmversionen av Jan Guillous Ondskan. Pingpong-kingen och Arn-filmerna. I Gunnarssons senaste roman, Rum för resande, reser ett ungt par ut på landet på spaning efter en frånvarande far, de hyr in sig ett rum hos en mor och hennes son, därefter stiger spänningen och det potentiella hotet om våld.

Therese Bohman

Therese Bohman föddes och växte upp i Kolmården utanför Norrköping och bor nu i Stockholm. Hon är kulturjournalist och författare. Bohman debuterade 2010 med den uppmärksammade romanen Den drunknade. Boken har översatts och utgivits på franska, tyska, holländska samt engelska för USA, Australien och Nya Zeeland. 2014 kom den kritikerhyllade Den andra kvinnan. I höst är Bohman aktuell med idéromanen Aftonland, en berättelse om kärlek, konst och ensamhet i en privilegierad storstadsmiljö.

Johannes Heldén

Johannes Heldén är konstnär, författare, musiker, utbildat på Valands Konsthögskola i Göteborg (1999-2004). Han växte upp i Katrineholm, men lever och verkar i Stockholm. Heldén har skrivit tolv böcker, senast Astroekologi, som publiceras på tre språk samtidigt och är uppsatt på Dramaten som en interdisciplinär performance. Astroekologi (en term som syftar på biologisk liv på andra himlakroppar än vår egen) är ett gränsöverskridande och dystopiskt verk som kretsar kring den enskilda individens handlingar och deras ekologiska konsekvenser i ett astronomiskt perspektiv. Heldén mottog år 2015 Sveriges största konstpris, Åke Andréns konstnärsstipendium.

Namdar Nasser

Namdar Nasser är född och uppvuxen i Iran och är bosatt i Sverige sedan 1985. Idag bor han i Göteborg och arbetar som utbildningskonsult, förläggare, föreläsare och författare. Hans aktuella diktsamling Jag är din röst i världen innehåller dikter där självupplevda händelser, så som krig, fängelse och flykt står i centrum. Titeldikten “Jag är din röst i världen” är en hyllningsdikt till staden Teheran där Nasser är född.