Start / Nyhet Merethe Lindstrøm Foto: Jarmo Väyrynen

Författarporträtt – Utställning med Jarmo Väyrynen

Med anledning av vårt 10- årsjubileum presenterar vi tillsammans med vår fotograf Jarmo Väyrynen och Musikens hus en utställning med författarporträtt. Bilderna på väggarna är tagna mellan 2009 och 2014 och representerar den mångfald av författare och berättelser som passerat på vår scen under åren.

Jarmo Väyrynen har gått några fotokurser men är mest självlärd. Han har gått en skrivarlinje på Nordiska folkhögskolan och skriver själv poesi och kortprosa. I sina bilder försöker han kombinera bildspråket med poesin. 2009 började han fota för Forum för poesi och prosa och fick möjligheten att förena fotot med sitt intresse för litteratur. Jarmo håller även på med fotoprojektet Balett i urban miljö. Han är medlem i Fotografiska Föreningen Göteborg.

Om utställningen säger han:

“Jag försöker fånga författarnas närvaro i ett ögonblick. Olika uttryck i blickar och kroppsspråk. Vissa är stillsamma, andra mer livfulla – varje person har sin egen karaktär. På scenen med det begränsade strålkastarljuset blir bilderna också intressanta i kontrasterna, vilket förstärker känslan.”

Plats: Café Hängmattan, Musikens hus
Tid: Utställningen pågår fram till sommaren 2015

Vill du kontakta Jarmo, når du honom på:

E-post: Jarmovayrynen69@gmail.com
Hemsida: jarmovayrynenfoto.weebly.com


NYHETER