Start / Nyhet Foto: Maria Östlin

Kom och fira med oss på Kulturkalaset!

Höstsäsongen drar igång med programsläpp och uppläsningar på Göteborgs kulturkalas! Onsdag 12 augusti presenterar Författarcentrum Väst sitt litterärt kalendarium för hösten 2015 på Trappscenen på Stadsbiblioteket. Kvällen bjuder på uppläsningar av Martin Luuk, Anna Fock och Jörgen Lind. Efter läsningarna bjuder vi på något att dricka. Evenemanget börjar 18.00 och inträdet är fritt.

Kom och fira med oss!


Martin Luuk
, född 6 augusti 1968, är författare, manusförfattare och skådespelare. Han har tidigare gett ut mängder av kortprosa, senast Ingen jag vet är i mitt träd (2012). Han romandebuterade i år med Gud har för mycket tid, som fått mycket fina recensioner. Luuk är en av medlemmarna i komikergruppen Killinggänget, och skapade föreställningen Får man göra slut med sitt syskon? tillsammans med sin bror Kristian Luuk.

Anna Fock, född 1984, är bosatt i Göteborg. Fock debuterade 2013 med Absolut noll. Romanen skildrar situationen för ryska homosexuella i S:t Petersburg. Den belönades med både Katapultpriset och Debutantpriset för 2013 års bästa debutbok. Hon är nu aktuell med sin andra roman Cirkus smuts.

Jörgen Lind debuterade 1997 med diktsamlingen Ararat, som följdes av Minaret 1999. Han tilldelades Nöjesguidens pris för bästa läsning 2002 för samlingen Musike för ett nytt samhälle. Han är även verksam som översättare och har bland annat tolkat den danska akademieledamoten Pia Juul till svenska. Lind är nu aktuell med Vita kommun, den avslutande samlingen i en sammanhållen svit om fem böcker.


NYHETER