Start / Nyhet Vänster: Stewe Claeson, foto: Christer Ehrling. Höger: Elis Burrau, foto: Militza Monteverde

Kalaslitteratur med Claeson och Burrau

Höstsäsongen drar igång med programsläpp och uppläsningar på Göteborgs kulturkalas! Onsdag 16 augusti presenterar Författarcentrum Väst sitt litterära program för hösten 2017 i Kristallfoajén (inne i Stora Teatern). Kvällen bjuder på uppläsningar av Stewe Claeson och Elis Burrau. Evenemanget börjar kl 17.30 och inträdet är fritt.

Varmt välkomna! 

Stewe Claeson är en svensk författare och översättare. Genombrottet kom 1993 med romanen, ”Pigan i Arras”, och 1999 nominerades ”Stämma i havet” till Augustpriset. Tre år senare nominerades romanen ”Rönndruvan glöder” till Nordiska rådets litteraturpris. Claeson är också en av våra främsta kännare och introduktörer av amerikansk lyrik. Senaste boken ”Snön faller i Cochise County” är en blandning av reseminnen, reflektioner och diktöversättningar av amerikanska poeter som han har följt under många år.

Elis Burrau, född 1992, är en svensk poet och litteraturskribent. Han utkom 2016 med diktsamlingen ”Och vi fortsatte att göra någonting rörande” på CL(P) Works, vilken nominerades till Borås tidnings debutantpris 2017. År 2016 utsågs Burrau till en av Sveriges viktigaste unga poeter av Svenska Dagbladet. Nu är han aktuell med diktsamling ”Röda dagar” som framställer en ny enkelhet, ett nervigt flöde av skevt romantiska mellanrum och vardagligt ängsliga poser.


NYHETER