Start / Nyhet

Vi utlyser skrivtävling för gymnasieelever

Under gymnasietiden söker många efter sin egen röst. Jag skriver i dina ord är skrivtävlingen där gymnasieelever i Västra Götalandsregionen får möjlighet att utveckla sitt språk och skrivande i dialog med poesin. Vi utlyser härmed andra upplagan av Jag skriver i dina ord


Förra året föddes skrivtävlingen Jag skriver i dina ord och under läsåret arbetade vi aktivt med skolor för att ge en varaktig närvaro av litteratur i klassrummen. Mer än 200 bidrag inkom och på vår säsongsavslutning i maj delade Augustprisvinnaren Kristina Sandberg ut pris till de tre vinnarna av tävlingen, Maria Absim, Klara Asklund och Rebecca Runesson.

I år är det dags för andra upplagan av Jag skriver i dina ord. Tävlingen går ut på att skriva en egen valfri typ av text, utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Precis som förra året kommer vi även i år att erbjuda ett antal författarbesök i skolan som ska inspirera elever till läsning och skrivande. Bland annat kommer Jonas Hassen Khemiri göra en skolturné till fyra platser i regionen i december.

Under tävlingens första år märkte vi att det är en stor sak för många elever bara att få träffa en författare. Av att upptäcka hur lik författaren är dem själva minskar deras avstånd till det skrivna ordet, så det känns jättekul att kunna ge eleverna möjlighet att även i år få träffa författare, möta litteraturen i olika former och uppmuntra dem till att fortsätta uttrycka sig.

31 mars är sista inlämningsdatum för tävlingen, som är öppen för alla gymnasieelever i Västra Götalandsregionen. En jury bestående av författare utser tre vinnande bidrag. De tilldelas varsin prissumma skänkta av pennföretaget Ballograf som också förärar varje vinnare med två graverade pennor. Förstaprisvinnaren kommer även att publiceras i tidskriften ponton.

För tävlingsregler och mer information om tävlingen klicka här.

Skrivtävlingen arrangeras med stöd av Kulturrådet och Västra Götalandsregionen. Forum för poesi och prosa drivs av Författarcentrum Väst.


NYHETER