Om oss /

Vilka vi är

Till Forum för poesi och prosa kommer varje månad Sveriges främsta författare för att läsa ur och berätta om sina aktuella böcker. Poesi blandas med prosa, veteraner med debutanter och nästan varje gång gästas vi av en författare från något av våra nordiska grannländer. Varmt välkommen!

Bakgrund

Forum för poesi och prosa grundades i Göteborg 2003 med syfte att skapa en fast scen – en återkommande mötesplats för litteraturintresserade. Sedan starten har Forum för poesi och prosa successivt ökat både vad gäller frekvens och publik. I skrivande stund har också fler än 400 olika författare framträtt. Nyfiken på vilka? Se Tidigare medverkande under rubriken Galleri.

2014-15 firade vi våra 10 år som scen, med en stor jubileumssatsning. Bland annat startades skrivtävlingen Jag skriver i dina ord.

Organisation

Våra evenemang arrangeras på åtta orter i Västra Götalandsregionen med Göteborg som huvudarena. Det lokala arbetet med Forum för poesi och prosa utförs i samarbete med olika arrangörer på varje ort (se Våra scener för mer information).

Forum för poesi och prosa drivs av Författarcentrum Väst. Under 2020 stöds vi av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborg, Region Halland och ABF.