Program / Evenemang Foto: Jasmin Storch

Utanför kartan

Tema Utanför kartan med Karolina Ramqvist, Viktor Johansson, Daniel Svensson och Stina Stoor

Tid och plats

2 september
Konsertsalen, Musikens hus
19:00 (insläpp förköp 18.00, övriga 18.30)

Biljetter och info

Inträde

80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV

Förköp

www.kulturpunkten.nu, 031-3683299

Förtäring

Mat och dryck - fullständiga rättigheter

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
Thomas Skuja
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Foto: Jasmin Storch

Karolina Ramqvist

Karolina Ramqvist, född 1976 i Göteborg, är en svensk journalist och författare. Hennes första bok När svenska pojkar började dansa utkom 1997. Sedan dess har hon givit ut flera romaner, publicerat noveller, essäer och kritik, varit chefredaktör för tidskriften Arena och medarbetare i DN. År 2012 kom romanen Alltings början, som blev en stor läsar- och kritikerframgång. Ramqvist är nu aktuell med Den vita staden, som är en fristående fortsättning på romanen Flickvännen (2009). Flickvännen nominerades till Sveriges Radios romanpris och fick VI:s litteraturpris samt dramatiseras för Stockholms stadsteater under 2015. Ramqvist debuterade som manusförfattare 2014 med den internationellt prisbelönade kortfilmen Cupcake.

 

Foto: Terese Andrén

Viktor Johansson

Viktor Johansson, född 1983 i Lidköping, är en svensk författare och filmregissör. Johansson är bosatt i Uppsala och grundare litteraturtidskriften Ett lysande namn. 2007 mottog han Borås Tidnings debutantpris för diktsamlingen Kapslar, och han har även nominerats till Sveriges Radios romanpris och Tidningen Vi:s litteraturpris. 2014 långfilmsdebuterade han med Under Gottsunda. Våren 2015 kom hans fjärde roman Bonsaikatt, som hyllats av kritikerna. Bonsaikatt är rädslan för att skapa ett monster, små bonsaier av föräldrarna, skolan och misslyckandet.

Daniel Svensson

Daniel Svensson är född 1983 och bor på landsbygden utanför Göteborg. Han är doktorand i historia och sedan många år verksam som poet och skribent. Svensson debuterade 2010 med diktsamlingen I väntan på nästa promenör. För denna debutsamling fick han bland annat Västra Götaland-regionens kulturstipendium 2012. Mot bättre vetande, som kom i oktober 2014, är Daniel Svenssons andra diktsamling. Hans poesi har kallats både chosefri, mångbottnad och tillgänglig. Bland inspirationskällorna finns Dan Andersson, Olle Svensson, Tomas Tranströmer och Ingela Strandberg.

Foto: Nasti Roos

Stina Stoor

Stina Stoor, född 1982, bor och verkar i sin barndomsby, Balåliden, utanför Bjurholm. Hon tilldelades Umeå novellpris 2012 och publicerade den uppmärksammade novellen Ojura året därefter. För novellen Gåvan mottog hon Sveriges Radios novellpris. Bli som folk är hennes första novellsamling. Novellerna utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.