Om Forum för poesi och prosa

Till Forum för poesi och prosa kommer varje månad Sveriges främsta författare för att läsa ur och berätta om sina aktuella böcker. Poesi blandas med prosa, veteraner med debutanter och då och då gästas vi av en författare från något av våra nordiska grannländer. Varmt välkommen!

Bakgrund

Forum för poesi och prosa grundades i Göteborg 2003 med syfte att skapa en fast scen för litteratur – och en återkommande mötesplats för litteraturintresserade. Sedan starten har Forum för poesi och prosa successivt ökat både vad gäller frekvens och publik. I skrivande stund har också fler än 400 olika författare framträtt. Nyfiken på vilka? Se Tidigare medverkande under rubriken Galleri.

2014-15 firade vi våra 10 år som scen, med en stor jubileumssatsning. Bland annat startades skrivtävlingen Jag skriver i dina ord.

Organisation

Våra evenemang arrangeras på omkring tio orter i västra Sverige.  Göteborg är huvudarena, med evenemang varje onsdag under turnéveckorna, men de flesta Forum för poesi och prosa-evenemang genomförs på någon av de andra orterna: Skövde, Trollhättan, Bengtsfors, Halmstad, Kinna, Kungsbacka, Falkenberg, Åmål, Dals Långed, Tibro och Varberg.  Det lokala arbetet med Forum för poesi och prosa utförs i samarbete med de duktiga och hängivna arrangörerna på varje ort (se Scener för mer information).

Forum för poesi och prosa drivs av Författarcentrum Väst. Under 2022 stöds vi av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborg, Region Halland och ABF.

MED STÖD AV