Program / Evenemang Foto: Maria Annas

Hemma

Tema Hemma med Kristina Sandberg, Jerker Sagfors, Josefine Klougart och Mattias Andersson 

Tid och plats

6 maj
Backa Teater
19.00 (insläpp förköp kl. 18.00, övriga 18.30)

Biljetter och info

Inträde

80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel

Förköp

Biljettforum.se, 0771-130 150

Förtäring

Mat och dryck. Fullständiga rättigheter.

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031–751 25 50

Foto: Maria Annas

Kristina Sandberg

Kristina Sandberg är född 1971 och uppvuxen i Sundsvall, men numera bosatt i Stockholm. Hon debuterade 1997 med romanen I vattnet flyter man. Liv till varje pris, som tilldelades Augustpriset 2014, är den tredje och avslutande delen i hennes hyllade trilogi om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik. De tidigare delarna i trilogin är Att föda ett barn och Sörja för de sina.

Foto: Sofie Amalie Klougart

Josefine Klougart

Josefine Klougart är dansk författare och poet, född 1985 i Mols på Jylland, men numera bosatt i Köpenhamn. Hon är en av de mest uppmärksammade unga författarna i Danmark. Redan debutboken, Stigningar og fald, nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2011. Hennes senaste roman på svenska, En av oss sover, nominerades till samma pris, hyllades av kritikerna och har nått många läsare. Klougart har läst konstvetenskap och litteraturvetenskap vid Århus universitet och gick Forfatterskolen 2008–2010.

 

Foto: Emelie Asplund

Jerker Sagfors

Jerker Sagfors är prosaist och poet och debuterade 2007 med diktsamlingen “Grön, grön”. Han grundade poesiföreningen Dekadans och är sedan dess en av arrangörerna av Trollhättans poesifestival. 2015 utkommer hans nästa diktsamling, “De döda kommer från Karelen”, en diktberättelse om den fattiga centraleurpoeiska byn Federsee, där ögon stirrar upp från myrens botten, borgmästaren varnar för de ondskefulla finnarna och naturens krafter förbereder sig för revolt.

Foto: Ola Kjelbye

Mattias Andersson

Mattias Andersson, född 1969 i Göteborg, är en svensk dramatiker, regissör, skådespelare och sedan 2006 konstnärlig ledare på Backa Teater i Göteborg. Andersson är utbildade skådespelare på Teater- och Operahögskolan i Göteborg, Han arbetade 1993-96 som skådespelare på Backa Teater och medverkade i bl a Peer Gynt, Gisslan, Spöket, Faust och Mahabarata. Sedan 1993 verksam som dramatiker och regissör med pjäser spelade på scener över hela Sverige samt även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Ryssland, Grekland, Serbien och Rumänien. Han är publicerad i ett flertal samlingsvolymer för modern dramatik.