Om oss /

Vilka vi är

Till Forum för poesi och prosa kommer varje månad Sveriges främsta författare för att läsa ur och berätta om sina aktuella verk. Poesi blandas med prosa, veteraner med debutanter och nästan varje gång gästas vi av en författare från något av våra nordiska grannländer. Kom och lyssna till dina favoritförfattare – och upptäck nya.

Bakgrund

Forum för poesi och prosa grundades i Göteborg 2003 med syfte att skapa en fast scen – en återkommande mötesplats för litteraturintresserade. Sedan starten har Forum för poesi och prosa successivt ökat både vad gäller frekvens och publik. Vi har blivit Sveriges ledande scen för uppläst litteratur och sedan starten har mer än 300 författare uppträtt hos oss.

2014-15 firade vi våra 10 år som scen, med en stor jubileumssatsning. Bland annat startades skrivtävlingen Jag skriver i dina ord.

Organisation

Våra evenemang arrangeras på flera orter i Västra Götalandsregionen med Göteborg som huvudarena. Det lokala arbetet med Forum för poesi och prosa utförs av kulturföreningar, studieförbund, bibliotek, kafèägare, FCV:s litteraturombud och enskilda engagerade personer. Forum för poesi och prosa ser därför olika ut på olika orter vad gäller frekvens, publik och scen.

Forum för poesi och prosa drivs av Författarcentrum Väst. Under 2016 stöds projektet av Västra Götalandregionen, Kulturrådet och Göteborg. Sedan 2009 är Forum för poesi och prosa ett regionalt 3-årsuppdrag.