Tema Möten i ord och bilder

Forum för poesi och prosa i november blev en väldigt fin kväll! Läs gärna mer om den här nedan. Vår fotograf Jarmo Väyrynen var på plats och tog bilder som du nu hittar i vårt bildgalleri.

November månads Forum för poesi och prosa arrangerades på Kulturhuset Blå stället i Angered. Den tillfälliga flytten från Musikens hus, där varje kväll ägt rum sedan starten, ingick i det pågående firandet av vårt 10-årsjubileum. Utöver uppläsningarna bjöds publiken på indiska piroger, en särskild Jubileums-öl samt gitarrspel av Tobias Andersson som improviserade på kanten av stora scenen medan publiken fyllde salen.

Under kvällen skiftade de starka stämningslägena med varje läsning, från sorg och indignation vid Pooneh Rohis läsning ur debutromanen Araben, till ömhet och lekfull melankoli när José H Romero läste och mottog applåder efter varje dikt. Ida Linde borrade sig in i avståndets och förlustens Norrland vid läsningen ur sin hyllade roman Norrut åker man för att dö. Avslutningsvis fick hela publiken spetsa öronen för att följa med i Lasse Bergs entusiastiska ordflöde om de efterforskningar i människans ursprung och nedärvda egenskaper som han skildrat i sin nyss avslutade Kalahari-trilogi.

En högst minnesvärd kväll, med både allvarlig och uppsluppen stämning hos såväl publik som författare.

Vi som arbetar med Forum för poesi och prosa vill tacka personalen på Blå stället för ett fantastiskt fint samarbete. Tack vare dem lyckades vi uppfylla de två saker som flytten huvudsakligen syftade till: att erbjuda Forum för poesi och prosas program åt en ny publik samt bidra till rörligheten mellan stadsdelarna, genom att locka vår reguljära publik att ta vagnen ut till Angered. Vilket ett flertal till vår glädje alltså gjorde.