Donia Saleh och Felicia Stenroth i direktsänt samtal med Jenny Högström

Missade du sändningen av Donia Salehs och Felicia Stenroths superintressanta samtal med Jenny Högström? Då kan du se det i efterhand här!

Onsdagen den 17 februari är det dags för vårsäsongens andra programpunkt på Forum för poesi och prosa. Med start kl. 19 direktsänder vi ett videosamtal mellan Donia Saleh och Felicia Stenroth, som leds av Jenny Högström. Du ser sändningen på vår Facebook-sida och vår Youtube-kanal

Donia Saleh debuterade förra året med romanen Ya Leila, som nominerats till såväl Borås tidnings debutantpris som Författarförbundets Katapultpris. I romanen är de två nära vännerna Leila och Amila i slutet av gymnasietiden. De är som ett huvud med två kroppar, i djup symbios. Men hur skakas symbiosen när Leila faller för medelklasstjejernas, Glitterfittornas, symbolpolitiska frestelser och drömmar om vita väggar och tunna gardiner?

Felicia Stenroth är efter två romaner och en diktsamling nu aktuell med Handens rörelser, en roman om arbete, fattigdom, vardag, ensamhet och kärlek. Ida, romanens huvudperson, arbetar på ett callcenter på tolfte våningen i ett hus i utkanten av staden. Hon är kär i Edita. Bakom sig har hon en ekonomiskt utsatt tillvaro med en känslomässigt oförutsägbar förälder. En klassresa går inte i en rak linje. Den är en ständig rörelse mellan olika tider och situationer. Boken utnämndes till en av höstens viktigaste romaner av Dagens Nyheter.Läs mer om författarna och vårens program på

Återstoden av vårt vårprogram kan du se på www.poesiochprosa.se. Bland de medverkande finns bland andra Tomas BannerhedElisabeth Åsbrink,Stephan Mendel-EnkLouise Halvardsson, Ulrika Linder och Maxim Grigoriev.

De tidigare annonserade framträdanden på fem orter i mars med Susanna AlakoskiWanda BendjelloulMats Kolmisoppi och Jenny Luks har flyttats fram till oktober.

Eventuella biljetter släpps först när virusläget förbättrats. Vi reserverar oss också för inställda/framflyttade evenemang med anledning av pandemin. Samtidigt lovar vi att i så fall göra allt vi kan för att föra er närmare litteraturen via era skärmar istället.