Elisabeth Åsbrink och Stephan Mendel-Enk i direktsänt samtal

Se samtalet i efterhand! Det ligger kvar på vår Facebook-sida och Youtube-kanal till den 21 april.

April månads Forum för poesi och prosa-turné till tre orter är dessvärre inställd. I dessa tider gör vi ändå vad vi kan för att föra er och litteraturen närmare varandra. Därför kommer Elisabeth Åsbrink och Stephan Mendel-Enk att delta i ett direktsänt videosamtal för att samtala om varandras böcker.

Datum: 14 april
Tid: kl. 19
Plats: Forum för poesi och prosas Facebook-sida och Youtube-kanal

Både Elisabeth Åsbrink och Stephan Mendel-Enk kommer dessutom att medverka i en sändning på Kungsbacka biblioteks Facebook-sida måndag 12 april.

Om författarna

Elisabeth Åsbrink är journalist och författare. Hon är aktuell med romanen Övergivenheten, som skildrar en familj, om tre kvinnor och tre städer, som bygger på Elisabeth Åsbrinks egen familjehistoria. Berättarjaget vill en gång för alla vill sätta namn på den ödsliga skugga som följt henne genom livet och som hon misstagit för normaltillstånd. Genom bokens berättelser spårar hon hur hemligheter och lögner går från en generation till nästa.

Stephan Mendel-Enk är född och uppvuxen i Göteborg. 2010 utkom den rosade romanen Tre apor 2010. Tre apor är en humoristisk och sorglig skildring av tre generationer av en judisk familj som bor och verkar i Göteborg. Hösten 2020 kom den fristående uppföljaren Apan i mitten. “En underfundig roman med språkliga underskruvar”, skrev DN. “Apan i mitten spritter av roliga sidohistorier och iakttagelser”, skrev Aftonbladet. “Mendel-Enks blick är mjuk och berättarglädjen äkta.”