Säsongsavslutning

med Majgull Axelsson, Vigdis Hjorth och Duraid Al-Khamisi. Prisceremoni för Jag skriver i dina ord.

Tid och plats

10 maj

Konsertsalen, Musikens Hus

19:00

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Majgull Axelsson

Majgull Axelsson är journalist och författare. Hon debuterade som romanförfattare 1994 med Långt borta från Nifelheim och har därefter rönt stora framgångar med en lång rad romaner. För romanen Aprilhäxan (1997) tilldelades hon Augustpriset. Bland hennes övriga titlar hittar man bland annat Slumpvandring, Is och vatten, vatten och is och Jag heter inte Miriam som blev en stor succé. I sin nya roman Svalors flykt, som utkommer våren 2023, ställer Majgull Axelsson frågor om medmänsklighet, skuld och ansvar, om myndigheters inverkan på våra liv, men också om kroppens förhållande till medvetandet och om rätten att få leva sitt liv och att ta makten över sitt öde.

Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth är en av Norges främsta författare. Arv och miljö blev hennes stora internationella genombrott, boken nominerades till Nordiska rådets litteraturpris och National Book Award i USA för bästa översatta roman. På svenska finns även romanerna Henrik, Lärarinnans sång, Är mor död? och Byta däck. Hösten 2022 utgavs romanen Om bara från 2001 för första gången i svensk översättning. Denna anses av många vara hennes bästa och har blivit en modern klassiker. ”När man vaknat ur besattheten tittar man man upp och ser att tiden gått, att livet pågått. Om detta berättar Vigdis Hjorth skickligt och gripande”, skriver Julia Svensson i Sydsvenskan.

Duraid Al-Khamisi

Duraid Al-Khamisi har som journalist arbetat för bland annat Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Expressen. Han debuterade med den självbiografiska Regnet luktar inte här. Tre år senare utkom den kritikerrosade Mellan floderna, om vilken Magnuss Persson skrev i Svenska Dagbladet: “Effekten är fruktansvärt stark. Al-Khamisi behärskar sina språkliga verkningsmedel mycket väl och rör sig obehindrat mellan radikalt skilda människoöden.” I vår utkommer hans tredje roman, Lejon och lamm, som utspelar sig i en svensk förort, där det eskalerande våldet utmanar invånarnas moraliska kompass.

Foto: Sofia Runarsdotter