Säsongsavslutning

Sami Said, Elise Karlsson, Anders Teglund och Sara Hallström

Tid och plats

6 december

Kulturhuset Bergsjön

18.00

Biljetter och info

Inträde

Fritt inträde

Förköp

Fritt inträde

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Sami Said

Sami Said föddes 1979 i Keren, Eritrea, och är uppvuxen på olika ställen, bland annat Göteborg. Sami debuterade med Väldigt sällan fin 2012. För romanen tilldelades han Katapultpriset och bokcirklarnas Stora läsarpriset. Han nominerades även till Borås Tidnings debutantpris. 2018 utkom Saids tredje roman som tilldelades Aftonbladets litteraturpris samt nominerades till Augustpriset och Nordiska rådets litteraturpris. Hösten 2023 är han aktuell med den nya romanen Satansviskningar. Foto: Sofia Runarsdotter. 

Elise Karlsson

Elise Karlsson, född 1981, är författare, litteraturkritiker och redaktör. Hon har hyllats stort för sina koncentrerade, stilsäkra romaner med skarp blick på vår samtid. Hösten 2023 är hon aktuell med den nya boken Det finns liv här med vilken hon inleder Rinkebysviten, ett romanprojekt i flera delar. Det är en brett upplagd kollektivroman som levandegör Rinkeby som plats – hur det var, hur det blev, vad det är nu, hela tiden med människorna i centrum. På så sätt blir det också en berättelse om Sveriges utveck­ling under femtio år. Foto: Elvira Glänte.

Anders Teglund

Anders Teglund är pianist, förläggare och författare. Han driver förlaget Teg Publishing, där han 2021 gav ut den hyllade debutboken Cykelbudet. I uppföljaren Slavdrivaren som utkommer i september 2023 (Norstedts) flyttar Teglund upp en nivå i hierarkin och skildrar en annars osynlig del av gigekonomin. Det är en mörk berättelse om ett samhälle med allt större segregation, där bekvämligheten hos dem som har det bra går före villkoren för dem som inte har. Om hur gamla mönster återupprepas ännu i vår tid. Slaveriets spöke tycks hemsöka oss.

Sara Hallström

Sara Hallström är poet, bosatt i Göteborg. Hon debuterade med Vi måste ha protein 2004 och har sedan dess gett ut sex böcker. För diktsamlingen Rötter smälter belönades hon med Mare Kandre-priset med motiveringen: ”sinnliga dikter där människor klyvs mitt itu av kollisionen mellan kärleken och förståndet”. 2023 är hon aktuell med Tvätta och bli tvättad, en diktsamling som kretsar kring vatten och kroppar. Vatten rinner som språk mellan fingrarna, händer tvättar, vätskor rinner in i och ut ur läckande kroppar. Kropparna är verktyg, både för det intima och det institutionella: allmänningen som strömmar genom kranarna, den queera gemenskapens glittrande överflöd av vätskor. Dikterna rör sig mellan upplösning och sammanfogning.