Tema Gränser

Kristian Lundberg, Bagir Kwiek, Elisabeth Hjorth och Bennie Åkerfeldt på Internationella Romadagen 

Tid och plats

8 april

Konsertsalen, Musikens hus

19.00 (insläpp förköp kl. 18.00, övriga 18.30)

Biljetter och info

Inträde

80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel

Förköp

Pusterviks biljetter 031-13 06 80, www.ticnet.se

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031 – 751 25 50

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg, född 1966 i Malmö, är författare och litteraturkritiker. Han har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker inom skilda genrer, som poesi och kriminalromaner. Hans kriminalromanserie om Malmö har höjts till skyarna av en enig kritikerkår. Som poet och prosaist har han, framför allt under 2000-talet, utvecklat en tydligt kristen tematik. Genomslag hos en större publik fick han med den uppmärksammade Yarden, som åtföljdes av Och allt ska vara kärlek. 2014 utkom han med diktsamlingen Vi är de döda, nu snart, där han låter det politiska möta det privata i en dikt om flyktingförvar och deportering.

Elisabeth Hjorth

Elisabeth Hjorth är född i småländska Ramkvilla 1975 och nu bosatt i Uppsala. Hon är doktorand i etik på Uppsala Universitet, författare, litteraturkritiker och lärare på Biskops-Arnös författarutbildning. Hon debuterade med diktsamlingen Kärnfamiljen 2008. 2011 kom den uppmärksammade och kritikerrosade romanen Hängivelsen och 2013 utkom Vid himlens början – “En storartad roman som gör både människan och världen lite tydligare” enligt GP.

Bennie Åkerfeldt

Bennie Åkerfeldt är född 1952 och bor i Kinna i Västergötland. Han har skrivit flera böcker om resandefolkets och romers historia i Sverige och tillhör själv den romska minoriteten i Sverige. Hans senaste bok och första roman, ”Bussresan – Ett intermezzo i Rumänien”, handlar om en grupp svenskar utan pass, id-handlingar, pengar, mobiltelefoner, språkkunskaper och transportmedel som blir strandsatta i ett av Europas fattigaste och romtätaste länder, Rumänien. Bennie Åkerfeldt är även turnerande musiker och berättare.

Bagir Kwiek

Bagir Kwiek är ordförande i Romer för Kulturell Utveckling och styrelsemedlem i Romska kulturföreningen i Västra Sverige. Kwiek var en av initiativtagarna till utställningen Vi är romer! som fick den fina utmärkelsen Årets utställning 2013. Han har tillsammans med journalisten Monica Hirsch skrivit den romska sagosamlingen Det var en gång det som inte var, där sex romska sagor återberättats och nedtecknats. Han kommer att dela med sig av det pågående arbetet med kommande boken Det tysta arvet – romer i skuggan av ett folkmord, som han skrivit tillsammans med Monica Hirsch, den kommer ut 2016. En bok om den romska förintelsen under andra världskriget.