Gränser

Tema Gränser med Kristian Lundberg och Bennie Åkerfeldt

Tid och plats

10 april

Kinna bibliotek, Kinnaborgssalen, Kommunhuset

15:00

Biljetter och info

Inträde

40 kr

Förtäring

Kaffe med dopp från klockan 14.00

Arrangör

Författarcentrum Väst, Marks kommun, Bibliotek Mark, Folkhälsan, Marks Konstgille, Kinna bokhandel, Studieförbundet Vuxenskolan, Frivilligverksamheten

Kontaktperson

Gunvor Alexandersson
Enhetschef Bibliotek och allmänkultur
Huvubiblioteket
0320-21 70 97
gunvor.alexandersson@mark.se

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg, född 1966 i Malmö, är författare och litteraturkritiker. Han har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker inom skilda genrer, som poesi och kriminalromaner. Hans kriminalromanserie om Malmö har höjts till skyarna av en enig kritikerkår. Som poet och prosaist har han, framför allt under 2000-talet, utvecklat en tydligt kristen tematik. Genomslag hos en större publik fick han med den uppmärksammade Yarden, som åtföljdes av Och allt ska vara kärlek. 2014 utkom han med diktsamlingen Vi är de döda, nu snart, där han låter det politiska möta det privata i en dikt om flyktingförvar och deportering.

Bennie Åkerfeldt

Bennie Åkerfeldt är född 1952 och bor i Kinna i Västergötland. Han har skrivit flera böcker om resandefolkets och romers historia i Sverige och tillhör själv den romska minoriteten i Sverige. Hans senaste bok och första roman, ”Bussresan – Ett intermezzo i Rumänien”, handlar om en grupp svenskar utan pass, id-handlingar, pengar, mobiltelefoner, språkkunskaper och transportmedel som blir strandsatta i ett av Europas fattigaste och romtätaste länder, Rumänien. Bennie Åkerfeldt är även turnerande musiker och berättare.