Kom och fira med Författarcentrum Väst!

Vårens program presenteras. Dessutom blir det uppläsning av Fredrik Nyberg, musik av Sea Lion och så delas det anrika priset Årets författare ut.

Vi bjuder också på tilltugg och ett glas vin eller något annat att dricka.

Plats: Café Hängmattan, Musikens hus

Tid: 19.00
Fritt inträde

Årets författare utses gemensamt av Västsvenska Författarsällskapet och Författarcentrum Väst med stöd av Göteborgs Stad. Det anrika priset har utdelats sedan 1955, då Bengt Anderberg blev dess förste mottagare Pristagaren, en författare/skribent verksam i Västsverige, utses av en jury från Västsvenska Författarsällskapet och Författarcentrum Väst.

Om författarna:Fredrik Nyberg är född 1968, uppvuxen i Partille, men bor numera i Göteborg. Där arbetar han bland annat i Partille Bokhandel och sitter i redaktionskommittén för Ord & Bild och för kulturtidskriften OEI. Nyberg har snabbt gått från att vara ung och löftesrik till att bli etablerad och omtalad som en av de absolut främsta i sin generation av poeter.

Med stor framgång debuterade han 1998 med diktsamlingen En annorlunda praktik.
Nyberg har fått Partille Bokhandels stipendium ”för dikter med djup och personlig ton och för oförtrutet arbete med att bredda intresset för lyrik som uppläsare, recensent, översättare och inspiratör”. Han är nu aktuell med diktsamlingen Att bli ved.

Sea Lion, Linn Österberg, släppte i juli sitt andra album ‘Guns of Alaska’, inspelat av henne själv i en övergiven stuga på en ö i den Bohuslänska skärgården. Det är ett beslående vackert verk med en oändlig rymd mellan varje textrad där en uppsjö av hemligheter kan hämtas av den som vågar dyka ner bakom den spröda sammetsrösten.

Där stjärnorna möter jorden och bergen möter havet, där formas Sea Lion’s drömmar och visioner. Med hjälp av sin unika röst och en elgitarr väcker hon liv i känslor som ligger begravda djupt ner under jord. Sea Lion väver samman ljus och mörker, änglar och demoner på ett sätt som hänför och förtrollar.

Här kan du lyssna!
Spotify
Youtube
Facebook

Tid och plats

23 januari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson