Kom och fira med oss på Kulturkalaset!

Höstsäsongen drar igång med programsläpp och uppläsningar på Göteborgs kulturkalas! Författarcentrum Väst presenterar sitt litterära kalendarium för hösten 2016 och kvällen bjuder på uppläsningar av Bengt Berg, Jenny Högström och Nanna Johansson. Efter läsningarna bjuder vi på något att dricka och tilltugg.

Tid och plats

18 augusti

Göteborgs Stadsbibliotek, Trappscenen.

19:00

Biljetter och info

Inträde

Gratis.

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Jenny Högström

Jenny Högström är kulturskribent, kritiker översättare och poet. Hon debuterade 2015 med fanfiction-boken Achtung Blitzkrieg (illustrerad av Lars Krantz). Året därpå utkom diktsamlingen En liten bok om kött och chark, som kretsade kring graviditet, ideologi och inbillning. 2021 utkom hon med uppmärksammade Sad Life. Det är en diktsamling om kärlek, sex, droger och barnfria veckor, ett mixtape med episka dikter befolkade av mytologiska väsen, poetens vänner, älskare, och fria fantasier. 

Bengt Berg

Bengt Berg är författare, poet och före detta riksdagsledamot. Han har skrivit ett stort antal dikter och hans senaste diktbok, Dikter genom 40 år, omfattar över 600 sidor. Berg har bland annat fått Ferlinpriset där motiveringen var ”en poet med en särart som gränsar till egensinnighet” och 2015 fick han hedersutmärkelsen Årets Värmlänning Berg var även 2010-2014 riksdagsledamot för Värmlands läns valkrets. I riksdagen var Berg suppleant i kulturutskottet.

Nanna Johansson

Nanna Johansson är född i Gävle och är en hyllad serieskapare och radiopratare i program som Tankesmedjan i P3 och Lilla drevet. Johansson är bosatt i Malmö där hon studerat vid Serieskolan 2007-2009. Hennes verk har publicerats i flera tidningar och tidskrifter, bland annat i Bang, Sydsvenskan och Smålandsposten. Hennes senaste serieböcker var Välkommen till din psykos 2012 och Hur man botar en feminist 2013. 2014 romandebuterade hon med Drottningen av Ronnevik och är nu aktuell med novellsamlingen Paradise i vilken hon samlat tio berättelser om obehagliga kvinnor, nästan helt utan självinsikt.