Foto: Stefan Tell

Kronologi

Tema Kronologi med Maja Lundgren, Jörgen Lind och Lin Jansson. Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Lars Petter Sveen har ställt in sin medverkan.

Tid och plats

5 september

Konsertsalen, Musikens hus, Göteborg

19:00 (insläpp förköp 18:00, övriga 18:30)

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Foto: Stefan Tell

Maja Lundgren

Maja Lundgren debuterade 1993 med romanen Sprickan i ögat. Efter 90-talet, då hon bland annat skrev krönikor i tidskriften 90-tal, utkom hon med sin andra roman, Pompeji (2001). Den blev både kritikerhyllad och vida läst – samt belönades med Svenska dagbladets litteraturpris, Prix Jean Monnet de la littérature européenne och nominerades till Augustpriset. 2007 utkom boken Myggor och tigrar, en kontroversiell uppgörelse med den samtida kultursfären som väckte stor uppståndelse och mycket förargelse. Med åren har boken blivit betraktad som en av de mest intressanta och banbrytande böckerna från sin tid. I höst är hon aktuell med sin första roman sedan Mäktig tussilago (2013): Den skenande planeten. Det är en skruvad framtidsberättelse präglad av humor och berättarglädje. Jorden har just genomlevt ett fjärde världskrig när sändebudet Ki anländer från en annan planet för att hålla ett fredstal.

Jörgen Lind

Jörgen Lind debuterade 1997 med diktsamlingen Ararat, som följdes av Minaret två år senare. 2015 belönades han med Sveriges Radios Lyrikpris för Vita kommun, som avslutade en sammanhållen diktsvit på fem böcker. I Åtel (2018) rådde intimsfärens hårda inre tryck. Samtidigt läckte världen och en våldsammare ohanterlighet in: ”De kommer i långa, smala led / längs banvallen. Jag följer / den vindlande texten med tunna / fingrar.” Jörgen Lind hör till en tradition av starka uppläsare och har gjort otaliga framträdanden sedan debuten. I vår är han aktuell med diktsamlingen Reservatet.

Foto: Ola Kjelbye

Lin Jansson

Lin Jansson är en kreativ, rolig, barnslig, tovande sjuksköterskestudent. Hon är född och uppvuxen i Dalslands urskogar men numera boende i Göteborg. Ragga som du shoppar är hennes första bok, en roman som blandar drastisk humor med allvar och träffande beskrivningar av Sverige 2017. Huvudkaraktären Lovisa har fastnat i en tillvaro hon helst hade dumpat, men när man närmar sig trettio och är lika talanglös som Kim Kardashian så är det lättare sagt än gjort.