Kulturnatta

Vi firar årets Kulturnatta med prisutdelning av Årets författare som i år går till Lars Andersson. Han mottar sitt pris och läser upp. Det blir musik av Songs of Boda och så presenterar Författarcentrum Väst hela vårens program bland annat med alla Forum för poesi och prosa-kvällar.

Tid och plats

22 januari

Litteraturhuset, Göteborg

19:00

Biljetter och info

Inträde

Fri entré

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Förtäring

Vi bjuder på ett glas

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Årets författare

Årets författare 2015 är Lars Andersson ”för romanen De våra, en mycket rik och i ordets bästa bemärkelse svårkategoriserad roman. I De våra vävs fiktion och fakta omärkligt samman, kriminalgåtan integreras med skildringen av en svensk småstad under andra världskriget, huvudpersonens sociala metamorfos ses i ljuset av idéer om rashygien och frenologi och det centrala flyktingmotivet pekar rakt in i vår egen tid.” Lars Andersson kommer att ta emot sitt pris och bjuda på en uppläsning.

Songs of Boda

Songs of Boda är låtskrivaren Daniel Skoglunds plattform för musikaliska idéer och visioner. Debutalbumet Loophole gavs ut 2015 och är tillbakalutad, atmosfärisk gitarrrock, sprungen ur den amerikanska singer/songwritertraditionen. Hos oss spelar han ett solo-set.