Ljus och mörker

med Ola Larsmo, Hanna Wikman, Andreas Lundberg, Karoline Brændjord

Tid och plats

2 februari

Musikens Hus

19.00

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Ola Larsmo

Ola Larsmo är författare och litteratur­kritiker. Han debuterade på åttiotalet med Vind­makaren och har sedan dess publicerat flertalet roma­ner och essäer. Hans senare roman präglas av historiska miljöer med dokumentära inslag. “Oerhört rik roman om svensken som stred i amerikanska inbördeskriget”, skriver Stefan Eklund i DN om den senaste romanen Översten (2020). Hösten 2021 utkom Tio lektioner i svensk historia. Ola Larsmo är även samhällsdebattör och kulturjournalist.

Hanna Wikman

Hanna Wikman är författare och biblioteksassistent. Efter debuten Lift (2010) har hon bland annat varit redaktör för Föreningen arbetarskrivares antologi Världen vi lämnar. Ditt hjärtas slag – en motståndsrörelse är hennes andra roman. I boken ryms såväl intima personskildringar som svävande naturporträtt, påläst arbetarhistoria och stora drömmar. Detta är en arbetarskildring av ett 30-tal som alltjämt är aktuellt.

Andreas Lundberg

Andreas Lundberg är författare och förläggare, som driver bokförlaget Alastor Press, främst inriktat på franska sekelskiftesklassiker. Han debuterade 2016 med den kritikerrosade romanen Storm i den pelare som bär, vilken följdes av den lika hyllade Ofarbar tystnad. 2021 kom den tredje och avslutande delen i romansviten, Gerontion. “Det är ju så här litteratur ska, eller åtminstone kan, vara: säregen, djupt allvarlig, driven av lika delar ovisshet och övertygelse”, skrev Rebecka Kärde i sin lovprisande recension i DN.

Karoline Brændjord

Karoline Braendjord är född 1990 och bosatt i Oslo. Hon har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hennes debutdiktsamling Jag vill vakna till världen tilldelades både Kritikerprisen och Tarjei Vesaaas debutantpris 2020. I boken försöker Braendjord förhålla sig till världen, till barndomen och till moderns död. Sorg och längtan efter frihet uttrycks som visioner, fantasier och obevekliga logiska observationer i dikter som, trots sin sorg, har ett stort förtroende för världen.