Programsläpp på Kulturkalaset

Författarcentrum Väst medverkar traditionsenligt på Kulturkalaset med programsläpp och uppläsningar.

Tid: Onsdag 15 augusti, kl. 18-20
Plats: Lagerhuset, Heurlins plats 1, Göteborg

18.00 – Programsläpp och uppläsningar

Vi offentliggör Författarcentrum Västs fullmatade höstprogram, bjuder på uppläsningar Ola Nilsson och Malik Farah samt tilltugg.

19.00 – G=T=B=R=G framträder

Om författarna:

Ola Nilsson fick sitt genombrott med den kritikerrosade trilogin Hundarna (2010), Änglarna (2011) och Kärleken gömmer minnet (2012). För den första delen tilldelades han Norrlands litteraturpris. I motiveringen heter det att Nilsson “lyckas gestalta avstånd, närhet, hopplöshet och energi på ett sätt som har obestridlig koppling till klassisk norrländsk berättartradition”.

Malik Farah är född i Punt i nordöstra Somalia och uppväxt i Sverige. Han debuterade 2011 med diktsamlingen Lyrik odyssé. Farrah kommer från en släkt av diktare – far, farfar och morfar vara alla poeter inom den traditionella poesin. Farrah är även medlem i exilförfattarnätverket Lost in Migration, ungdomsvägledare, språkrör för barn som är ensamflyktingar samt handledare i att skriva poesi.

Litteraturkollektivet G=T=B=R=G skriver och framträder med dikter om Göteborg som livskvalitet, satsmelodi, hederskultur, sorgesång, ett socialdemokratiskt ”redan de gamla grekerna” och gemensamt vardagsrum. Sedan en tid arbetar gruppen med projektet ”Vad är regionen?” där de undersöker gränsen mot Värmland, upplevelsen av information och det våldsamt goda livet.

Tid och plats

15 augusti

18:00

Biljetter och info

Kontaktperson