Programsläpp

Höstsäsongen drar igång med programsläpp och uppläsningar på Göteborgs kulturkalas! Onsdag 12 augusti presenterar Författarcentrum Väst sitt litterärt kalendarium för hösten 2015. Kvällen bjuder på uppläsningar av Martin Luuk, Anna Fock och Jörgen Lind.

 

Tid och plats

12 augusti

Trappscenen, Stadsbiblioteket

18.00

Biljetter och info

Inträde

Fri entré

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Förtäring

Vi bjuder på något att dricka!

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Martin Luuk

Martin Luuk, född 6 augusti 1968, är författare, manusförfattare och skådespelare. Han har tidigare gett ut mängder av kortprosa, senast Ingen jag vet är i mitt träd (2012). Han romandebuterade i år med Gud har för mycket tid, som fått mycket fina recensioner. Luuk är en av medlemmarna i komikergruppen Killinggänget, och skapade föreställningen Får man göra slut med sitt syskon? tillsammans med sin bror Kristian Luuk.

Anna Fock

Anna Fock, född 1984, är bosatt i Göteborg. Fock debuterade 2013 med Absolut noll. Romanen skildrar situationen för ryska homosexuella i S:t Petersburg. Den belönades med både Katapultpriset och Debutantpriset för 2013 års bästa debutbok. Hon är nu aktuell med sin andra roman Cirkus smuts.

Jörgen Lind

Jörgen Lind debuterade 1997 med diktsamlingen Ararat, som följdes av Minaret två år senare. 2015 belönades han med Sveriges Radios Lyrikpris för Vita kommun, som avslutade en sammanhållen diktsvit på fem böcker. I Åtel (2018) rådde intimsfärens hårda inre tryck. Samtidigt läckte världen och en våldsammare ohanterlighet in: ”De kommer i långa, smala led / längs banvallen. Jag följer / den vindlande texten med tunna / fingrar.” Jörgen Lind hör till en tradition av starka uppläsare och har gjort otaliga framträdanden sedan debuten. I vår är han aktuell med diktsamlingen Reservatet.