Säsongsavslutning

med Karin Smirnoff, Augustin Erba och Niko Erfani

Tid och plats

12 maj

Konsertsalen, Musikens Hus

19:00

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Karin Smirnoff

Karin Smirnoff jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte till Lunds universitets författarskola med det som skulle komma att bli hennes debut: Jag for ner till bror. Den fick ett fantastiskt mottagande och nominerades till Augustpriset 2018 i den skönlitterära klassen. Bok två, Vi for upp med mor, utkom våren 2019 och året därpå avslutades trilogin med Sen for jag hem. Den senaste romanen, Sockerormen (2021), är en berättelse om orimlig kärlek, utanförskap och musik och en vänskap som kanske överlever allt.

Augustin Erba

Augustin Erba är författare och journalist. Han har skrivit flera hyllade romaner och även uppmärksammats för sina självutlämnande texter i antologierna Uppdrag: Pappa (2004), Uppdrag: Familj (2005) och Mor mamma morsan (2012). Våren 2022 utkommer Erba med sin fjärde roman: Den unge Walters lidanden.​ Walter lever ett nervöst liv som chef för ett litet bankkontor när han oväntat blir befordrad. Huvudkontoret är över inte bara hans ambitionsnivå utan också hans kompetensnivå. 

Niko Erfani

Niko Erfani är född 2000 och bor i Stockholm. Hon debuterade i januari 2022 med diktsamlingen varv, som följer ett jag i kris. Sidornas ensamma rader, lika enkla som omöjliga, skriver fram en utsatthet där jaget står mellan en mamma och en man som kanske är en pappa. Titelns “var”, är var som i plats och var som i sår, och ett arv, det man aldrig kan lämna eftersom det inte försvinner.