Säsongsfinal

Lena Andersson i samtal med Mikaela Blomqvist, uppläsning av Jenny Tunedal och Maria Navarro Skaranger. (Återbud från Dag Solstad).

Tid och plats

7 december

Konsertsalen, Musikens Hus

19:00

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Lena Andersson

Lena Andersson romandebuterade 1999 med Var det bra så?, som av flera kallades för den första roman som gav sig i kast med att gestalta det nya, mångkulturella Sverige. Efter ytterligare några uppmärksammade romaner, utkom hon 2013 med romanen Egenmäktigt förfarande, som belönades med Augustpriset och innebar ett brett genombrott till en stor läsekrets. På senare år har hon utkommit med romanerna Sveas son och Dottern. I höst utkommer Koryféerna – en konspirationsroman, som kretsar kring mordet på landets främste statsman på öppen gata för över trettio år sedan.

Jenny Tunedal

Jenny Tunedal debuterade 2001 i Wahlström & Widstrands debutantologi och har sedan dess gett ut sex uppmärksammade diktböcker. Hennes förra diktsamling, Rosor skador nominerades till Augustpriset. Hon är också aktiv som översättare, t.ex. av Sylvia Plath, Emily Berry och Anne Sexton. I år utkom diktsamlingen Dröm, baby, dröm, som kretsar kring sorgens och drömmarnas plats i en människas liv. “Det är både fult och vackert. Mycket enkelt och extremt komplicerat. Som litteratur är det fruktansvärt bra”, skrev Anna Hallberg i DN.

Maria Navarro Skaranger

Maria Navarro Skaranger , född 1994 i Oslo, debuterade som 21-åring med den kritikerrosade Alle utlendinger har lukka gardiner, en roman som också filmatiserades. Hon är hösten 2022 aktuell på svenska med Emily forever, som är hennes tredje roman och som har nominerats till flera priser, däribland Kritikerpriset.