Skiften

med Agnes Lidbeck, Ellen Mattson, Christer Boberg och Victoria Everbrand

Tid och plats

6 april

Konsertsalen, Musikens Hus

19:00

Biljetter och info

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Agnes Lidbeck

Agnes Lidbeck romandebuterade 2017 med Finna sig, som knockade både kritiker och läsare och tilldelades Borås Tidnings debutantpris. Den följdes upp av Förlåten (2018) och Gå förlorad (2019). Nu är hon aktuell med den uppmärksammade Nikes bok, sin fjärde roman, som är ett detaljerat porträtt av en tid och en plats. Generationer kopplas ihop och frigör sig, ljuger och längtar. I bakgrunden sker de stora samhällsförändringarna. Motsättningar skärps, dörrar öppnas – och så finns de som hittar hem, som hittar rätt.

Ellen Mattson

Ellen Mattson skriver om relationer som ofta är besvärliga, om ensamhet och gemenskap såväl i historisk som i modern tid. Hennes författarskap har belönats med många litterära priser. Hennes senaste roman, Den svarta månens år, utkom 2021 och blev nominerad till Augustpriset. Ellen Mattson har också skrivit dramatik för scenen och radioteatern.. Hon är översatt till åtta europeiska språk. I mars 2019 valdes hon in i Svenska Akademien på stol 9.

Christer Boberg

Christer Boberg är verksam som poet, kritiker, musiker och bibliotekarie. Han debuterade 2007 med diktsamlingen Sekvensen om pappersblomman. Urval av Christer Bobergs dikter finns översatta till spanska, turkiska, kroatiska, ungerska och engelska. Han var tidigare låtskrivare, gitarrist och sångare i punkmetalbandet Kvicksand. Bobergs senaste utkomna bok är Den tredje upplagan, en essä som kretsar kring det ordlösa, förbegreppsliga och jagupplösande.

Victoria Everbrand

Victoria Everbrandär bosatt i Göteborg, där hon arbetar som lärare. Våren 2022 debuterar hon med Härifrån, en roman om att växa upp och vilja fly. Om att längta bort från ärvda synder och att söka efter sina rötter. Om Ozzie och Hanna och en sommar där allt ställs på sin spets.