Välkommen till Forum för poesi och prosa i Dalsland

Tema Utmarker med Mikael Niemi och Therése Söderlind

Plats: Ed

Tid: 19.00
Telefon: 0531 – 42427
Arrangörer: Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Mikael Niemi fick sitt stora genombrott 2000 med den humoristiska uppväxtskildringen Populärmusik från Vittula som belönades med det årets Augustpris. Enbart i Sverige har den sålt i över 1 miljon exemplar. Den har översatts till fler än 30 språk och även filmatiserats. 2004 utkom Svålhålet – Berättelser från rymden och två år senare Mannen som dog som en lax. Senast kom ungdomsromanen Skjut apelsinen (2010). Mikael Niemi är idag bosatt i Pajala.

Therése Söderlind debuterade 2010 med Norrlands svårmod. Boken är ett familjedrama i norrländsk tappning och mottogs entusiastiskt av kritikerna. Söderlind växte upp i Ångermanland och har senare bott perioder utomlands, bland annat i Vietnamn och södra Afrika där hon studerat och jobbat med bistånd. Söderlind har gått på Författarskolan vid Lunds universitet.

Forum för poesi och prosa arrangeras i Dalsland på flera olika orter. Samtliga orter arrangerar sina program i samarbete med Författarcentrum Väst och Bokdagar i Dalsland. Som samordnande kontaktperson för Forums arbete i Dalsland fungerar Anita Alexandersson.

Kontaktperson:

Anita Alexandersson
Telefon: 0707-287351

Tid och plats

10 november

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson