Välkommen till Forum för poesi och prosa i Dalsland

Tema Moderna tider med P C Jersild och Karolina Ramqvist.

Plats: Café Oscar, Åmål

Tid: 18.00
Arrangörer: Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst

Om författarna:

P C Jersild är en av Sveriges mest inflytelserika författare. Sedan debuten har Jersild ofta gestaltat svåra etiska och sociala frågor i det samtida Sverige. Han har uppvisat en stor stilistisk variation och använt sig av rabelaiskt fabulerande, fantasteri samt science fiction-inslag. Två av hans mest lästa böcker är Barnens ö samt Babels hus, som båda har filmatiserats. Jersild är sedan 2009 invald i styrelsen för förbundet Humanisterna. Han är även hedersdoktor vid Uppsala universitet, Kungliga Tekniska högskolan samt ledamot i Kungliga Vetenskapsakademin. I höst är han aktuell med romanen Ypsilon.

Karolina Ramqvist, född 1976, är svensk journalist och författare. Ramqvists roman Flickvännen belönades med Tidningen Vi:s litteraturpris och nominerades till Sveriges Radios romanpris. Hon har även skrivit böckerna När svenska pojkar började dansa och More Fire. Hon blev känd för den bredare allmänheten när hon publicerade ett privat brev från Ulf Lundell i antologin Fittstim. Ramqvist är chefredaktör för Arena, frilanskribent och kolumnist i DN. Hon är en orädd och provokativ röst i samhällsdebatten. Hösten 2012 är hon aktuell med sin andra roman, Alltings början, som handlar om de första stegen ut i vuxenliv under i det omvälvande 1990-talets Sverige.

Forum för poesi och prosa arrangeras i Dalsland på flera olika orter. Samtliga orter arrangerar sina program i samarbete med Författarcentrum Väst och Bokdagar i Dalsland. Som samordnande kontaktperson för Forums arbete i Dalsland fungerar Anita Alexandersson.

Kontaktperson:

Anita Alexandersson
Telefon: 0707-287351

Tid och plats

6 september

18:00

Biljetter och info

Kontaktperson