Välkommen till Forum för poesi och prosa i Dalsland

Tema Växt med Tomas Bannerhed och Peter Törnqvist.

Plats: Café Oscar, Åmål

Tid: 18.00
Inträde: 120 kr inkl soppa & hembakat bröd
Arrangörer: Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Tomas Bannerhed (f.1966) bor i Stockholm sen femton år men växte upp på ett litet lantbruk i småländska Uråsa. Uppväxtplatsen har legat som grund till hans debutroman Korparna som tilldelades Augustpristet 2011. Genom huvudkaraktären Klas ögon får vi följa livet på en liten bondgård på 70-talet och hans fars förtvivlan över omständigheterna. Tillflyktsorten för Klas är hans umgänge med fåglarna och naturen. Boken tilldelades även Borås Tidnings debutantpris, Studieförbundet Vuxenskolans författarpris och Stora läsarpriset. Bannerhed har tidigare jobbat som redaktör, universitetslärare och utredare.

Peter Törnqvist är född i Stenungssund, uppvuxen i Småland och Västra Götaland och bor numera i Göteborg. Landsbygden har haft en central plats i hans berättelser ända sedan debuten med novellsamlingen Fältstudier (1998). 2010 nominerades Thörnqvist till Vi:s litteraturpris och Augustpriset samt belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris för romanen Kioskvridning 140 grader. Det är en mångstämmig, episodisk historia som berättas, delvis skriven på dialekt.

Kontaktperson:

Anita Alexandersson
Telefon: 0707-287351

Forum för poesi och prosa arrangeras i Dalsland på flera olika orter. Samtliga orter arrangerar sina program i samarbete med Författarcentrum Väst och Bokdagar i Dalsland. Som samordnande kontaktperson för Forums arbete i Dalsland fungerar Anita Alexandersson.

Tid och plats

4 oktober

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson