Välkommen till Forum för poesi och prosa i Dalsland

Tema De ljuva åren med Gerda Antti och Jila Mossaed.

Plats: Café Oscar, Åmål

Tid: 19.00
Inträde: 120 kr inkl soppa & hembakat bröd
Arrangörer: Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Gerda Antti är född i det norrbotniska samhället Övertorneå. Hon debuterade 1961 med diktsamlingen Här och nu. Hennes genombrott hos en större läsekrets kom 1977 med novellsamlingen Inte värre än vanligt och som hon förärades SVD:s litteraturpris för. Hon räknas idag som en av våra mest älskade och lästa författare. Hon har även varit lokalpolitiker för Centerpartiet och suttit som nämndemani länsrätten. Under sensommaren utkom hennes senaste roman, Adamsons. I den får vi följa Nora Karlsson och hennes tankar kring stort och smått. Med både humor och bitskhet tänker hon på samtiden, de år som ligger bakom henne och den tid hon har kvar.

Jila Mossaed är poet bosatt i Göteborg. Hon föddes 1948 i Teheran i Iran och kom till Sverige 1986. Hon har givit ut två romaner och fem diktsamlinga på persiska. Efter elva år i Sverige utkom hennes första diktsamling på svenska, den kritikerrosade Månen och den eviga kon (1997) som hon själva säger är ”en bro byggd av dyrbara rubiner för en lång resa”. I hennes andra svenska diktsamling, Sju vilda oceaner, är temat kärlek. Det är glödande kärleksdikter som hör hemma i en uråldrig persisk tradition, rikt på symboler och metaforer. Hon är ett känt namn bland alla de exiliranier som är spridda över världen. 1999 tilldelades hon ABF:s litteraturpris. Senast utkom hon med samlingen Ett ljud som bara jag kan (2012).

Kontaktperson:

Anita Alexandersson
Telefon: 0707-287351

Forum för poesi och prosa arrangeras i Dalsland på flera olika orter. Samtliga orter arrangerar sina program i samarbete med Författarcentrum Väst och Bokdagar i Dalsland. Som samordnande kontaktperson för Forums arbete i Dalsland fungerar Anita Alexandersson.

Tid och plats

8 november

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson