Välkommen till Forum för poesi och prosa i Dalsland

Tema Tala sanning med Maria Sveland och Lars Skinnebach

Plats: Stenebyskolans matsal, Enetsvägen 7, Dals Långed

Inträde: Vuxna 140 kr, barn, studerande 110 kr inkl soppa, bröd, dryck, kaffe och kaka.
Telefon: 0531 – 71 040 / 0709 707950
Arrangörer: Stenebyskolan, Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Maria Sveland är journalist och författare. 2007 debuterade hon med romanen Bitterfittan som gjorde henne känd för den breda allmänheten. Boken har liknats vid en hybrid mellan roman, självbiografi och reportage. Det är en vildsint uppgörelse med kärleksmyten och äktenskapet som skapade stor debatt. Den centrala frågan är hur vi kan nå jämställdhet i samhället när vi inte ens är jämställda med dem vi lever med. Boken sålde i stora upplagor och har sålts till ett flertal länder i Europa.

Lars Skinnebach är född 1973 och betraktas som en av Danmarks främsta unga poeter. 2004 fick han Klaus Rifbjergs Debutantpris för poeter. Han har varit redaktör för Danmarks viktigaste litteraturtidskrift, Den blå port men lämnade uppdraget för att bosätta sig i Bergen. Diktsamlingen I morgon finns systemen igen är en ström av meningsfragment, utrop, citat och iakttagelser, med vilka Lars Skinnebach gör upp med de klichéer som välfärdssamhällets poeter stöttat sig på de senaste 30 åren.

Kontaktperson:

Anita Alexandersson
Telefon: 0707-287351

Forum för poesi och prosa arrangeras i Dalsland på flera olika orter. Samtliga orter arrangerar sina program i samarbete med Författarcentrum Väst och Bokdagar i Dalsland. Som samordnande kontaktperson för Forums arbete i Dalsland fungerar Anita Alexandersson.

Tid och plats

11 mars

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson