Välkommen till Forum för poesi och prosa i Dalsland

Tema Blodsband med Carsten Jensen och Kristina Sandberg

Plats: Hotell Dalia, Bengtsfors

Arrangörer: Dalslands litteraturförening och Författarcentrum Väst

Om författarna:

Carsten Jensen är dansk författare, journalist och debattör. Han slog igenom stort med den hyllade krönikeromanen Vi de drunknade 2008. Det är en myllrande roman där berättaren är ett kollektivt vi, dvs den lilla byns alla invånare där berättelsen utspelas. För romanen vann han bla P2:s romanpris, Danmarks största litteraturpris, Danske banks pris, och romanen har bara i hemlandet sålt över 100 000 exemplar.

Kristina Sandberg är född 1971 och uppvuxen i Sundsvall, men numera bosatt i Stockholm. Hon debuterade 1997 med romanen I vattnet flyter man (Bonniers). I års är hon aktuell med Att föda ett barn är hennes fjärde roman och den första i en tänkt trilogi. Boken hyllades bland annat i Göteborgs Posten. Kristina Sandberg tilldelades Norrländska litteratursällskapets pris 2008.

Forum för poesi och prosa arrangeras i Dalsland på flera olika orter. Samtliga orter arrangerar sina program i samarbete med Författarcentrum Väst och Bokdagar i Dalsland. Som samordnande kontaktperson för Forums arbete i Dalsland fungerar Anita Alexandersson.

Kontaktperson:

Anita Alexandersson
Telefon: 0707-287351

Tid och plats

10 mars

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson