Välkommen till Forum för poesi och prosa i Dalsland

Tema Prövningar med Anna Jörgensdotter och Marcus Birro

Plats: Kulturbruket på Dal, Parkgatan 8, Mellerud

Tid: 19.00
Inträde: 120kr, barn och ungdom 70 kr (inkl kaffe med dopp)
Förtäring: Kaféservering
Arrangörer: Kulturbruket på Dal, Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Anna Jörgensdotter född 1973 och bosatt i Kungsgården utanför Sandviken. Hon debuterade våren 2002 med romanen Pappa Pralin. Hennes böcker kretsar ofta kring relationer och särskilt familjen, samtidigt som de vrider och vänder på berättelsen och språket. I hennes senaste bok, Bergets döttrar, broderas en kollektivroman om Sandviken med omnejd under 20 års tid och gestaltar en grupp människors förhoppningar, villkor och i slutändan kommer läsaren otroligt nära.

Marcus Birro är poet, författare, bloggare och krönikör i Sveriges Radio P3. Han debuterade 1992 tillsammans med sin bror Peter med diksamlingen Det oehörda/I den andra världen. Efter det har han gett ut flera uppmärksammade böcker, både poesi och romaner. Senaste boken, Svarta vykort, kom 2007 och behandlar sorgen efter förlusten av två för tidigt födda barn. Han är född i Göteborg 1972 men bor numera i Norrköping och är erkänd för sina uppträdanden på scener runt om i Sverige.

Kontaktperson:

Anita Alexandersson
Telefon: 0707-287351

Forum för poesi och prosa arrangeras i Dalsland på flera olika orter. Samtliga orter arrangerar sina program i samarbete med Författarcentrum Väst och Bokdagar i Dalsland. Som samordnande kontaktperson för Forums arbete i Dalsland fungerar Anita Alexandersson.

Tid och plats

4 februari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson