Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Avsides med John Ajvide Lindqvist, Per Planhammar, Mia Ajvide och Hallgrímur Helgason

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

John Ajvide Lindqvist är född 1968 och livnärde sig i tolv år som trollkarl och ståuppkomiker innan han 2004 debuterade med romanen Låt den rätte komma in. Romanen blev en omedelbar succé både i Sverige och utomlands. Den skrevs senare om till film av Ajvide Lindqvist själv och nådde stora framgångar. Idag är Ajvide Lindqvist en av Sveriges mest lästa och älskade författare, med titlar som Behandlingen av odöda (2005), Människohamn (2008) och senast Lilla Stjärna (2010). Den senare är en av hans mörkaste böcker, som återigen förde in skräck i det vardagliga Sverige.

Per Planhammar är född i Västerbotten men bor sedan ett tiotal år tillbaka i Göteborg. Han debuterade med romanen Gryningshuset (1990) och har sedan dess publicerat ytterligare fem böcker. Han är just nu aktuell med romanen Efter honom syndafloden, en bok om Jack Kerouac, som hyllats i dagspressen. Hans intresse för beatgenerationen är stort och som översättare har han bland annat tolkat Allen Ginsbergs Howl och tillsammans med Gunnar Harding sammanställt antologin Beat! Han är även litteraturkritiker i GP och är en van uppläsare med över hundra läsningar i Sverige, Danmark, Norge, Ryssland med flera.

Mia Ajvide debuterade som poet med samlingen Om en flicka vill försvinna 2008, vilken berättar om en eka som färdas på havet. Skärgårdsmiljön är lyrisk, stillsam men också mycket oroande – en hotfull stämning i form av dimmor och andar är hela tiden närvarande. Mia Ajvide har tidigare arbetat som folkhögskolelärare, men arbetar nu på heltid med skrivandet.

Hallgrímur Helgason är en isländsk konstnär, prosaist och poet. Han tog examen först vid Reyjkaviks konsthögskola och sedan vid Münchens dito. Han har blivit nominerad till Nordiska rådets pris två gånger, 1999 för romanen 101 Reyjkavijk som också filmatiserats och 2007 för romanen Stormland. Den senare handlar den allt mer bittre Bödvar, en argsint och kolerisk bloggare som i sin blogg och genom ett korståg tar itu med samtidens medialisering och skräpkultur.

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

6 april

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson