Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Utmarker med Mikael Niemi, Peter Törnqvist, Therése Söderlind och David Vikgren

Plats: Café Hängmattan, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat, dryck, fika, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Mikael Niemi fick sitt stora genombrott 2000 med den humoristiska uppväxtskildringen Populärmusik från Vittula som belönades med det årets Augustpris. Enbart i Sverige har den sålt i över 1 miljon exemplar. Den har översatts till fler än 30 språk och även filmatiserats. 2004 utkom Svålhålet – Berättelser från rymden och två år senare Mannen som dog som en lax. Senast kom ungdomsromanen Skjut apelsinen (2010). Mikael Niemi är idag bosatt i Pajala.

Peter Törnqvist är född i Stenungsund, uppvuxen i Småland och Västergötland och bor numera i Göteborg. Landsbygden har haft en central plats i hans berättelser ända sedan debuten med novellsamlingen Fältstudier (1998). 2010 nominerades Törnqvist till tidningen Vi:s litteraturpris och Augustpriset samt belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris för sin senaste roman Kioskvridning 140 grader.

Therése Söderlind debuterade 2010 med Norrlands svårmod. Boken är ett familjedrama i norrländsk tappning och mottogs entusiastiskt av kritikerna. Söderlind växte upp i Ångermanland och har senare bott perioder utomlands, bland annat i Vietnamn och södra Afrika där hon studerat och jobbat med bistånd. Söderlind har gått på Författarskolan vid Lunds universitet.

David Vikgren har sedan debuten 2002 etablerat sig som en av de mest intressanta och egensinniga rösterna i svensk poesi. Han är uppvuxen i Övertoneå, men är idag bosatt i Göteborg. Hans senaste diktsamling heter FOLKMUN och är en samling med skiftande perspektiv och dialekter, ett kollektivt vi som protesterar mot kommersialiseringen av den norrländska naturen. Vikgren har även skrivit dramatik.

Kontaktpersoner:

Pål Börjesson
Thomas Skuja
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

9 november

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson